lauantai 9. marraskuuta 2013

Talven ruokakori sisältää juureksia, kaalia ja kalaa




Ruotsinkielisen marttaliiton kampanja ”Marthas matkorg”, jonka tavoitteena on lisätä tietoa ja tietoisuutta kausiruoasta, jatkuu vuoden loppuun. Syömällä kauden muukaan säästät niin ympäristöä kuin rahojasi. Neljäs ja viimeinen ruokakori, talven ruokakori, lanseerattiin tällä viikolla. Talvi on vuodenaika, jolloin voimme vielä nauttia tuoreista paikallisista raaka-aineista: juurekset ja perunat ovat vielä täynnä makuja ja aromeja, ja ovat valmiina käytettäviksi maukkaissa padoissa, laatikoissa ja keitoissa.
Korissa on raaka-aineideoita sekä reseptejä ja viikkomenu ja projektiin kuuluvat myös ruokakursseja ja reseptivihkonen. Marthan matkorg – ruokailoa jokaiselle vuodenajalle – kampanjan päämäärä on inspiroida ja edistää ruoanlaittotaitoja ja tietoisuutta eri kausien raaka-aineista.  
Talven ruokakori sisältää seuraavat raaka-aineet

Valkokaali, punakaali
Juurekset: lanttu, punajuuri, palsternakka, porkkana ja juuriselleri
Peruna
Keltasipuli, valkosipuli, punasipuli
Villi kala
Ekologinen liha tai riista
Rypsiöljy
Kuivatut herneet
Spelttiryyni
Maito ja maitotuotteet

Reseptit löytyvät osoitteesta recept.martha.fi

Kuva: Marthaförbundet.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...