Ruotsinkielisen marttaliiton kampanja ”Marthas matkorg”, jonka tavoitteena on
lisätä tietoa ja tietoisuutta kausiruoasta, jatkuu vuoden loppuun. Syömällä
kauden muukaan säästät niin ympäristöä kuin rahojasi. Neljäs ja viimeinen
ruokakori, talven ruokakori, lanseerattiin tällä viikolla. Talvi on vuodenaika,
jolloin voimme vielä nauttia tuoreista paikallisista raaka-aineista: juurekset
ja perunat ovat vielä täynnä makuja ja aromeja, ja ovat valmiina käytettäviksi
maukkaissa padoissa, laatikoissa ja keitoissa.
Korissa
on raaka-aineideoita sekä reseptejä ja viikkomenu ja projektiin kuuluvat myös
ruokakursseja ja reseptivihkonen. Marthan matkorg – ruokailoa jokaiselle
vuodenajalle – kampanjan päämäärä on inspiroida ja edistää ruoanlaittotaitoja
ja tietoisuutta eri kausien raaka-aineista.
Talven ruokakori sisältää seuraavat raaka-aineet
Valkokaali, punakaali
Juurekset: lanttu, punajuuri, palsternakka, porkkana ja juuriselleri
Peruna
Keltasipuli, valkosipuli, punasipuli
Villi kala
Ekologinen liha tai riista
Rypsiöljy
Kuivatut herneet
Spelttiryyni
Maito ja maitotuotteet
Reseptit löytyvät osoitteesta recept.martha.fi
Talven ruokakori sisältää seuraavat raaka-aineet
Valkokaali, punakaali
Juurekset: lanttu, punajuuri, palsternakka, porkkana ja juuriselleri
Peruna
Keltasipuli, valkosipuli, punasipuli
Villi kala
Ekologinen liha tai riista
Rypsiöljy
Kuivatut herneet
Spelttiryyni
Maito ja maitotuotteet
Reseptit löytyvät osoitteesta recept.martha.fi
![]() |
Kuva: Marthaförbundet. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti