tiistai 10. joulukuuta 2013

Gluteeniton ja maidoton siemennäkkileipä



Näkkileivän teko on helmpompaa kuin luulinkaan. Tämä mainio resepti löytyi Pirkka-lehdestä 12/2013. 

3 luomu kananmunaa
1 dl seesaminsiemeniä (ohjeessa luki kuorittuja mutta käytin kuorimattomia)
n. 4 dl auringonkukansiemeniä
1/2 pellavansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
3/4 tl suolaa
2 rkl perunajauhoja

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita pehmeäksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Leikkaa tai taita paloiksi ja jäähdytä ritilän päälle.
Vihje: tee samalla tupla-annos, näkkäri on niin hyvää, että kannattaa tehdä isompi satsi. Parhaimmillaan näkkäri on lämpimänä. Mausteeksi sopii kumina tai anis. 


Näkkäri maistuu parhaiten lämpimänä.

Taikina levitetään ohueksi levyksi.

Näkkäri täynnä terveellistä kuitua.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...