Näkkileivän teko on helmpompaa kuin luulinkaan. Tämä mainio resepti löytyi Pirkka-lehdestä 12/2013.
3 luomu kananmunaa
1 dl seesaminsiemeniä (ohjeessa luki kuorittuja mutta käytin kuorimattomia)
n. 4 dl auringonkukansiemeniä
1/2 pellavansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
3/4 tl suolaa
2 rkl perunajauhoja
Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita pehmeäksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Leikkaa tai taita paloiksi ja jäähdytä ritilän päälle.
Vihje: tee samalla tupla-annos, näkkäri on niin hyvää, että kannattaa tehdä isompi satsi. Parhaimmillaan näkkäri on lämpimänä. Mausteeksi sopii kumina tai anis.
![]() |
Näkkäri maistuu parhaiten lämpimänä. |
![]() |
Taikina levitetään ohueksi levyksi. |
![]() |
Näkkäri täynnä terveellistä kuitua. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti