Kaupan mysleissä
on usein liikaa lisättyä sokeria ja varsinkin gluteeniton mysli on
kallista. Mysli kannattaa tehdä itse ja kotitekoiseen mysliin voi lisätä mitä
kaapista löytyy ja myslin ainessuhteita voi muokata oman makunsa mukaan. Sain
inspiraatiota myslin tekoon Hyvällä omallatunnolla –kirjasta, ja muokkasin
kirjan reseptistä oman versioni.
4 dl luomu kaurahiutaleita
2 dl siemeniä, käytin auringonkukan- ja seesaminsiemeniä
1,5 dl pähkinöitä esim. Rainbow pähkinäseos
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl luomu agavesiirappia
1 rkl luomukanelia
1 kuivattuja marjoja, käytin karpaloita
1,5 dl luomurusinoita
4 dl luomu kaurahiutaleita
2 dl siemeniä, käytin auringonkukan- ja seesaminsiemeniä
1,5 dl pähkinöitä esim. Rainbow pähkinäseos
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl luomu agavesiirappia
1 rkl luomukanelia
1 kuivattuja marjoja, käytin karpaloita
1,5 dl luomurusinoita
Sekoita hiutaleet, siemenet, kaneli ja hienonnetut pähkinät kulhossa ja lisää rypsiöljy ja agavesiirappi seokseen ja sekoita huolella. Levitä seos uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle ja paahda sitä noin 15 minuuttia 175 asteessa. Kääntele mysliä paahtamisen aikana muutaman kerran ja ole tarkkana, ettei se pala. Mysli on valmista kun se on aavistuksen paahtunut (älä anna tummua liikaa). Paahtamisen jälkeen anna myslin jäähtyä ja lisää siihen kuivatut marjat ja rusinat. Mysliä voi tehdä kerralla isomman satsin ja säilöä lasipurkissa tai ilmatiiviissä rasiassa, jossa se säilyy hyvin viikkoja. HUOM! Jos haluat välttää sokeria, käytä kotimaisia kuivattuja marjoja ilman lisättyä sokeria. Kaupassa myydään myös esim. Chilestä tuotuja kuivattuja karpaloita, joihin on lisätty sokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti