lauantai 21. joulukuuta 2013

Herkullinen suklaamoussekakku ilman jauhoja



Tämä on yksi blogini suosituimmista resepteistä. Suklaamoussekakku valmistuu nopeasti ja kakusta riittää monelle.

300 taloussuklaata (70-80 % kaakaopitoisuus)
6 kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset erotellaan
4 rkl sokeria, alkuperäisessä reseptissä oli hedelmäsokeria, käytän palmusokeria
½ dl kylmää kahvia
1 dl saksanpähkinä- tai pekaanipähkinärouhetta

Voitele irtopohjavuoka tai tasapohjainen kakkuvuoka. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa liedellä tai mikrouunin sulatusteholla ja annan jäähtyä.

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vaahdota ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset ja suklaa, lisää sokeri, kahvi ja pähkinärouhe. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan lastalla nostellen.  Kaada taikina vuokaan, pane uuniin ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kakku saa jäädä vähän pehmeäksi.  Siivilöi tomusokeri kakun pinnalle tai koristele marjoilla. Tarjoa kermavaahdon tai pehmeän vaniljajäätelön ja marjojen kanssa. Kakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...