Tämä on yksi blogini suosituimmista resepteistä. Suklaamoussekakku valmistuu nopeasti ja
kakusta riittää monelle.
300 taloussuklaata (70-80 % kaakaopitoisuus)
6 kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset erotellaan
4 rkl sokeria, alkuperäisessä reseptissä oli hedelmäsokeria, käytän palmusokeria
½ dl kylmää kahvia
1 dl saksanpähkinä- tai pekaanipähkinärouhetta
300 taloussuklaata (70-80 % kaakaopitoisuus)
6 kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset erotellaan
4 rkl sokeria, alkuperäisessä reseptissä oli hedelmäsokeria, käytän palmusokeria
½ dl kylmää kahvia
1 dl saksanpähkinä- tai pekaanipähkinärouhetta
Voitele irtopohjavuoka tai tasapohjainen kakkuvuoka.
Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa liedellä tai mikrouunin
sulatusteholla ja annan jäähtyä.
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset eri
kulhoihin. Vaahdota ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset ja
suklaa, lisää sokeri, kahvi ja pähkinärouhe. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan
lastalla nostellen. Kaada taikina
vuokaan, pane uuniin ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kakku saa jäädä
vähän pehmeäksi. Siivilöi tomusokeri
kakun pinnalle tai koristele marjoilla. Tarjoa kermavaahdon tai pehmeän
vaniljajäätelön ja marjojen kanssa. Kakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti