Tämän raakakakun reseptin bongasin
lehdestä ja valmistin kakun jouluksi. Hyvää tuli, vaikka jouduin tekemään vähän
muutoksia reseptiin ja korvaamaan joitakin aineksia toisilla tuotteilla.
Alkuperäinen resepti on raakakakkuasiantuntija Maria Lönnqvistin käsialaa.
Marian blogista, Raw Dessert Collection, voit lukea lisää raakakakun
valmistuksesta. Raakakakku valmistetaan
ilman uunia ja eläinkunnan tuotteita ja se on aina gluteeniton, laktoositon,
maidoton ja vegaaninen.
Pohja
240 g mantelijauhetta (käytin n. 3 dl)
2 dl kookosjauhetta
1 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl macadamiapähkinäöljyä tai muuta pähkinäöljyä (käytin seesaminsiemenöljyä, koska en löytänyt tavallisesta ruokakaupasta pähkinäöljyä)
1 tl aitoa vaniljajauhetta
hyppysellinen laadukasta suolaa
Täyte
2,5 dl karpaloita tai punaisia viinimarjoja (käytin jälkimmäisiä, omasta puutarhasta)
1,5 dl cashewpähkinöitä
3 rkl hunajaa
2 rkl chia-siemeniä (käytin kookoshiutaleita)
1 tl luomukanelia
240 g mantelijauhetta (käytin n. 3 dl)
2 dl kookosjauhetta
1 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl macadamiapähkinäöljyä tai muuta pähkinäöljyä (käytin seesaminsiemenöljyä, koska en löytänyt tavallisesta ruokakaupasta pähkinäöljyä)
1 tl aitoa vaniljajauhetta
hyppysellinen laadukasta suolaa
Täyte
2,5 dl karpaloita tai punaisia viinimarjoja (käytin jälkimmäisiä, omasta puutarhasta)
1,5 dl cashewpähkinöitä
3 rkl hunajaa
2 rkl chia-siemeniä (käytin kookoshiutaleita)
1 tl luomukanelia
Sekoita kakkupohjan ainekset keskenään
ja painele taikina irtopohjalliseen vuokaan (noin 20-22 cm). Vuoraa kakkupohja etukäteen leivinpaperilla,
niin kakku irtoaa helpommin. Sekoita
täytteen ainekset keskenään tehosekoittimella, aloita pähkinöillä, lisää sen
jälkeen marjat ja muut ainekset ja sekoita, kunnes täyte on tasainen. Lisää täyte kakkupohjan päälle ja säilytä
kakku jääkaapissa. Tarjoile tuoreiden marjojen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti