perjantai 27. joulukuuta 2013

Trendikäs marjainen raakakakku



Tämän raakakakun reseptin bongasin lehdestä ja valmistin kakun jouluksi. Hyvää tuli, vaikka jouduin tekemään vähän muutoksia reseptiin ja korvaamaan joitakin aineksia toisilla tuotteilla. Alkuperäinen resepti on raakakakkuasiantuntija Maria Lönnqvistin käsialaa. Marian blogista, Raw Dessert Collection, voit lukea lisää raakakakun valmistuksesta.  Raakakakku valmistetaan ilman uunia ja eläinkunnan tuotteita ja se on aina gluteeniton, laktoositon, maidoton ja vegaaninen.

Pohja
240 g mantelijauhetta (käytin n. 3 dl)
2 dl kookosjauhetta
1 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl m
acadamiapähkinäöljyä tai muuta pähkinäöljyä (käytin seesaminsiemenöljyä, koska en löytänyt tavallisesta ruokakaupasta pähkinäöljyä)
1 tl aitoa vaniljajauhetta
hyppysellinen laadukasta suolaa

Täyte
2,5 dl karpaloita tai punaisia viinimarjoja (käytin jälkimmäisiä, omasta puutarhasta)
1,5 dl cashewpähkinöitä
3 rkl hunajaa
2 rkl chia-siemeniä (käytin kookoshiutaleita)
1 tl luomukanelia

Sekoita kakkupohjan ainekset keskenään ja painele taikina irtopohjalliseen vuokaan (noin 20-22 cm).  Vuoraa kakkupohja etukäteen leivinpaperilla, niin kakku irtoaa helpommin.  Sekoita täytteen ainekset keskenään tehosekoittimella, aloita pähkinöillä, lisää sen jälkeen marjat ja muut ainekset ja sekoita, kunnes täyte on tasainen.  Lisää täyte kakkupohjan päälle ja säilytä kakku jääkaapissa. Tarjoile tuoreiden marjojen kanssa. 

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...