torstai 9. tammikuuta 2014

Gluteenitonta pöytäänSain joulun alla paketin Semperin tuotteita testattavaksi. Lähetys sisälsi nämä tuotteet:
Rosmariini & suolanäkkileipä
Pellavansiemennäkkileipä
Unikonsiemenillä maistetut voileipäekeksit
Suklaavohvelipalat
Piparkakut 

Tutustuin ensin näkkäreihin. Gluteenittomia leipiä on moitittu siitä, että ne ovat vähäkuituisia ja sisältävät paljon sokeria.  Semperin pellavansiemennäkkileipä on runsaskuituinen, siinä on 9 g kuitua. Lisäksi se on laktoositon.

Ravintosisältö on: 380 kcal/100 g
Proteiini 5g
Hiilihydraatti 71 g
- josta sokereita 2,5 g
Rasva 6g
- josta tyydyttynyt rasva 1,5 g
Kuitu 9 g
Tiamiini 0,3 mg
Riboflaviini 0,3 mg
Niasiini 3 mg
B6-vitamiini 0,21 mg
Foolihappo 30 µg
Rauta 7,5 mg


Rosmariininäkkärissä kuitua on 6 g, sokeria 5 g ja siinä on kevyt rosmariinin maku. Aineksena on gluteenitonta kauraa ja leipä on runsassuolainen. Olen syönyt näkkäriä välipalana hyvän teen kanssa. Joskus laitan leivän päälle rasvaa, juustoa ja tomaattia, mutta toimii hyvin ilmankin.

Voileipäkekseille ja pipareille tuli käyttöä viime viikonloppuna, kun minulla oli vieraita ja juotiin viimeiset jouluglögit. Olin kattanut tapaspöydän, jossa oli juustoja, hedelmiä, vihanneksia ja hilloja. Suolakeksit on pakattu kahteen erilliseen annospussiin, joka on hyvä keksintö. Jos ei koko sisältöä käytetä kerralla, keksit säilyvät rapeana avaamattomassa pussissa. Gluteenittomia keksejä on jonkun verran markkinoilla, mutta tämä uutuustuote on hyvä lisä. Keksit voittavat riisikakut mennen tullen.  Semperin pipareiden reseptiä on uusittu ja uudet keksit ovat ehkä vähän ohuempia ja niissä on voimakkaampi maku. Tarjoilin keksejä sini-valkohomejuuston ja päärynän kera. Taivaallista. Suklaavohvelipalat nautittiin joulupyhien aikana. Vohvelit maistuivat mielestäni Fanipalalta.
Jos olet kiinnostunut gluteenittomista tuotteista ja haluat leipoa niitä itse, löydät reseptejä Semperin sivuilta. Täältä löytyy myös maidottomien ja munattomien ruokien ja leivonnaisten reseptejä.

Semperin tuotteet tunnistaa punaisesta väristä.
Pellavansiemennäkkäriä ja suolakeksejä.
Södergårdin granaattiomenahillo kruunaa keksin.
Pipari, homejuusto ja päärynä - toimii aina.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...