perjantai 31. tammikuuta 2014

Runebergintortut talven herkutteluun



6 kpl, resepti sivuilta www.visitporvoo.fi

Sydäntalveen kuuluvat runebergintortut ja laskiaispullat. Alla oleva resepti on Porvoon matkailusivuilta eli Runebergin kotikaupungista. Tortuista voi tehdä gluteenittomia, kun korvaa vehnäjauhot ja korppujauhot gluteenittomilla vaihtoehdoilla. 

100 g voita/margariinia
1 dl hienoa sokeria
1 muna
50 g hienoksi hakattua mantelia
1 1/2 dl korppujauhoja (gluteenittomia)
1 1/2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja, osa voi olla kokoosjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 dl kuohukermaa
vadelmahilloa, tomusokeria
vettä, sitruuna- ja appelsiinimehua, punssia

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon kerma ja halutessa hieman punssia. Voitele muffinssipellin syvennykset ja kaada taikina koloihin. Paista 200 asteessa noin 20 min. Viimeistele tortut tomusokerista ja vedestä tehdyllä paksulla tahnalla. Pursota kuorrutus renkaiksi vadelmahillon ympärille.

Jos haluat tehdä raakakakkuversion tortuista, tutustu Maria Lönnqvistin Raw Dessert Collection reseptiin.

Kuva: www.visitporvoo.fi

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...