sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Talvisuosikki - gluteenittomat blinit



3 dl turkkilaista tai bulgarialaista jogurttia tai kermaviiliä 
15 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri.  Anna taikinan kohota vähintään pari tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista pannulla voissa paksuhkoja kullanruskeita blinejä.  Peitä paistetut blinit foliolla, jotta ne pysyvät lämpiminä ja tarjoile esim. smetanan, raejuuston, mädin, suolakurkun ja punasipulisilpun kanssa.  Jos haluat makeampia vaihtoehtoja testaa esim. omenachutney, raparperihilloa tai juoksevaa hunajaa.
Parhaan maun saat käyttämällä runsaasti voita, voit käyttää voisulaa myös paistamiseen.  Blinit tulisi paistaa miedolla lämmöllä, jotta ne saavat rapean pinnan. Niitä voi paistaa etukäteen ja lämmittää uunissa ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...