3 dl
turkkilaista tai bulgarialaista jogurttia tai kermaviiliä
15 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen
15 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen
Lämmitä
jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita
joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota vähintään pari
tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Sekoita ennen paistamista
taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu
valkuainen viimeisenä. Paista pannulla voissa paksuhkoja kullanruskeita
blinejä. Peitä paistetut blinit foliolla, jotta ne pysyvät lämpiminä ja
tarjoile esim. smetanan, raejuuston, mädin, suolakurkun ja punasipulisilpun
kanssa. Jos haluat makeampia vaihtoehtoja testaa esim. omenachutney,
raparperihilloa tai juoksevaa hunajaa.
Parhaan maun saat käyttämällä runsaasti voita, voit käyttää voisulaa myös paistamiseen. Blinit tulisi paistaa miedolla lämmöllä, jotta ne saavat rapean pinnan. Niitä voi paistaa etukäteen ja lämmittää uunissa ennen tarjoilua.
Parhaan maun saat käyttämällä runsaasti voita, voit käyttää voisulaa myös paistamiseen. Blinit tulisi paistaa miedolla lämmöllä, jotta ne saavat rapean pinnan. Niitä voi paistaa etukäteen ja lämmittää uunissa ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti