Tämä on helppo ja varsin terveellinen jälkiruoka, joka
sisältää ravintorikkaita mustikoita ja kaurahiutaleita muttei yhtään valkoista
sokeria. Kauran betaglukaani vähentää haitallisen LDL-kolesterolin määrää ja supermarja
mustikka sisältää mm. mikro- ja makrokivennäisaineita ja runsaasti vitamiineja. Voit mustikoiden tilalla käyttää muita marjoja, omenoita tai raparperia.
3 dl mustikoita
2 dl sydänmerkittyä ruokaöljyä (tai 75 g margariinia tai voita)
2 dl luomukaurahiutaleita
1/2 dl kookosjauhoja
2 rkl karppisokeria
2 dl sydänmerkittyä ruokaöljyä (tai 75 g margariinia tai voita)
2 dl luomukaurahiutaleita
1/2 dl kookosjauhoja
2 rkl karppisokeria
Laita mustikat voideltuun uunivuokaan. Nypi kaurahiutaleet, kookosjauhot, rasva ja
karppisokeri muruiksi ja levitä marjojen päälle. Paista 200 asteessa noin 20-25
minuuttia. Kastikkeena voit käyttää
esimerkiksi luonnonjogurttia, johon on sekoitettu hieman aitoa vaniljajauhetta
ja kanelia.
Oletko kokeillut karppisokeria? Karppisokeri on täysin kaloriton luontainen
makeutusaine joka tukee painonhallintaa. Tuote soveltuu leivontaan ja makeuttamiseen ja
sen glykeeminen indeksi (GI) on nolla eli sokeri ei nosta verensokeria
lainkaan. Karppisokeri on myös
hammasystävällinen ja sitä saa hyvin varustetuista luontaistuotekaupoista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti