sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Mustikka-kaura-kookospaistosTämä on helppo ja varsin terveellinen jälkiruoka, joka sisältää ravintorikkaita mustikoita ja kaurahiutaleita muttei yhtään valkoista sokeria. Kauran betaglukaani vähentää haitallisen LDL-kolesterolin määrää ja supermarja mustikka sisältää mm. mikro- ja makrokivennäisaineita ja runsaasti vitamiineja. Voit mustikoiden tilalla käyttää muita marjoja, omenoita tai raparperia.

3 dl mustikoita
2 dl sydänmerkittyä ruokaöljyä (tai 75 g margariinia tai voita)
2 dl luomukaurahiutaleita
1/2 dl kookosjauhoja
2 rkl karppisokeria

Laita mustikat voideltuun uunivuokaan.  Nypi kaurahiutaleet, kookosjauhot, rasva ja karppisokeri muruiksi ja levitä marjojen päälle. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Kastikkeena voit käyttää esimerkiksi luonnonjogurttia, johon on sekoitettu hieman aitoa vaniljajauhetta ja kanelia.


Oletko kokeillut karppisokeria?  Karppisokeri on täysin kaloriton luontainen makeutusaine joka tukee painonhallintaa.  Tuote soveltuu leivontaan ja makeuttamiseen ja sen glykeeminen indeksi (GI) on nolla eli sokeri ei nosta verensokeria lainkaan. Karppisokeri on myös hammasystävällinen ja sitä saa hyvin varustetuista luontaistuotekaupoista. 
 

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...