tiistai 11. helmikuuta 2014

Sahrami – maailman kallein mausteSahramin sanotaan olevan maailman kallein mauste ja kilohinnaltaan sahrami voi maksaa jopa useita tuhansia euroja.  Syy korkeaan hintaan on, että mauste on vaikeasti kerättävää, kerääminen on aikaa vievää ja kallista. Minulla kävi tuuri pari viikkoa sitten, kun sain pienen pussin sahramia, joka oli tuotu Kanariansaarilta. Aitoa sahramia tuotetaan muun muassa Espanjassa, Kreikassa, Turkissa ja Intiassa. Sen lisäksi myydään myös väärennettyä sahramia ja esimerkiksi köyhän miehen sahramiksi kutsuttu kurkuma muistuttaa aitoa tuotetta. Mutta mistä tunnistaa aidon sahramin väärennetystä?
Aito sahrami värjää veden hiljalleen keltaiseksi, kun taas väärennetty värjää usein veden nopeasti punaiseksi tai ruskeankeltaiseksi. (Lähde meira.fi). Tein testin ja kyllä minusta tämä on aitoa tavaraa. 

Sahramia voi käyttää leivonnaisissa makua ja keltaista väriä antamaan sekä kala- ja äyriäisannoksissa sekä riisiruoissa kuten paellassa.  Kokeilin sahramia kanakastikkeen mausteena.
Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...