Sahramin sanotaan
olevan maailman kallein mauste
ja kilohinnaltaan sahrami voi maksaa jopa useita tuhansia euroja. Syy korkeaan hintaan on, että mauste
on vaikeasti kerättävää, kerääminen on aikaa vievää ja kallista. Minulla kävi
tuuri pari viikkoa sitten, kun sain pienen pussin sahramia, joka oli tuotu
Kanariansaarilta. Aitoa sahramia
tuotetaan muun muassa Espanjassa, Kreikassa, Turkissa ja Intiassa. Sen lisäksi
myydään myös väärennettyä sahramia ja esimerkiksi köyhän miehen sahramiksi
kutsuttu kurkuma muistuttaa aitoa tuotetta. Mutta mistä tunnistaa aidon sahramin väärennetystä?
Aito sahrami värjää veden hiljalleen keltaiseksi, kun taas
väärennetty värjää usein veden nopeasti punaiseksi tai ruskeankeltaiseksi. (Lähde
meira.fi). Tein testin ja kyllä minusta tämä on aitoa tavaraa.
Sahramia voi käyttää leivonnaisissa makua ja keltaista väriä
antamaan sekä kala- ja äyriäisannoksissa sekä riisiruoissa kuten
paellassa. Kokeilin sahramia kanakastikkeen mausteena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti