torstai 27. helmikuuta 2014

Soup for dummies – Sopat! paljastaa himotut soppareseptitNyt se on täällä. Nimittäin Sopat! –kirja, josta  löytyy ravintoloitsija Marc  ”Acko” Aulénin suosituimmat keittoreseptit. Mukana on muun muassa Helsingin parhaaksi keitoksi valitun bouillabaissen ohje.  Acko kertoi kirjan pressitilaisuudessa, että tämä mainio keitto ei alussa meinannut millään mennä kaupaksi.  Syy oli vaikeasti lausuttavassa nimessä. Suomalainen ei halua nolata itseään ja maukas kalakeitto jäi tilaamatta. Kun nimi suomennettiin ja taululle lisättiin lausumisohje (bujabess), kauppa alkoi käydä.


Kirjassa on noin kolmekymmentä Marcin omaa keittoreseptiä ja monikäyttöisiä lisukeohjeita. Soppamestarin keittojen ohella saamme nauttia tunnettujen suomalaisten suosikkikeitoista. Mukana on europarlamentaarikkoja, elokuvaohjaaja, Grammy Award –voittaja ja muita musiikkimaailman tunnettuja nimiä. Muun muassa Anna Puu, von Hertzen Brothersin jäsenet ja Mikko Kuustonen jakavat kirjassa suosikkisoppareseptinsä. 


Ruoan valokuvaaminen on todella haasteellista, sen tietää jokainen harrastajakuvaaja, myös allekirjoittanut. Tässä kirjassa on todella hienoja ja rohkeita kuvia ja niiden takana on lahjakas valokuvaaja eli eteläkorealaissyntyinen Jaeseong Park. Marcilla ja Jaeseong tuntevat toisensa hyvin ja se näkyy myös kirjassa, jossa on oma rento tyylinsä. Marcin ruokafilosofia on helppo: yksinkertaisilla resepteillä ja raaka-aineita kunnioittamalla saadaan nopeasti loihdittua todellisia makunautintoja. ”Loistaviin lopputuloksiin ei tarvita tähtitiedettä eikä paljon rahaa. Ei myöskään tarvitse tehdä pitkiä matkoja erikoiskauppoihin”, Marc toteaa. Keep it simple!


Mistä näitä keittoja sitten saa? No, tietysti Helsingin Kruunuhaasta Qulma -ravintolasta. Qulma täyttää tänä vuona neljä vuotta ja tarjoaa sekä aamiaista, lounasta että lauantaibrunssia.  Myös omassa keittiössä kannattaa kokeilla näitä herkullisia reseptejä. Tänään tarjolla oli mustajuurisoppaa ja jambalayakeittoa. Molemmat olivat todella maukkaita. Kirjasta löysin monta reseptiä, joita haluan kokeilla esim. tomaatti-bataattisoppa, parsakaali-aurajuustokeitto ja rakuuna-porkkana-fetakeitto.  Ja kaikki mainiot lisukkeet: pesto, paistetut kurpitsansiemenet, majoneesi ja Nordic Dynamite… 


Haluatko sinä oman Sopat!-kirjan?

Kommentoi tätä kirjoitusta ja kerro mikä on sinun suosikkikeittosi ja olet mukana arvonnassa.  Voit osallistua arvontaan myös Facebookissa.

Kaikkien kommentoijien ja Facebook -tykkääjien kesken arvotaan Sopat!-kirja soppamestari Marc Aulénin henkilökohtaisella tervehdyksellä varustettunaArvonta suoritetaan 17.3.

Kirjaprojekti alkoi noin vuosi sitten.

Iloiset Marc & Jaeseong - ensimmäinen kirjaprojekti
onnistui erinomaisesti.

Qulman keitoilla on monta ystävää.

Kirjassa on myös lisukkeiden reseptejä.

Annukan Jambalayakeitto, nam!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...