sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Pippuria selkään – pippurilaastari rentouttaa lihaksiaUseamman viikon on-off -flunssan jälkeen, olo on vihdoin parempi.  Viime perjantaina jaksoin pitkän tauon jälkeen käydä Body pumpissa ja ennen sitä spinning tunnilla. Treenin jälkeen oli mahtava olo, mutta lihakset kipeytyivät tietysti ja lauantaiaamuna oli varsin jäykkä olo.  Lankuttaminen jatkuu myös ja perjantaina meni 3 minuuttia rikki. Lauantaina en pystynyt enää kasvattamaan aikaa, päinvastoin, sinnittelin tasan 2 minuuttia lankkuasennossa, sen jälkeen oli luovuttava.


Muistin pippurilaastarin, jonka ostin joulukuun Tallinnan-reissulta. En ollut laastarista ennen kuullutkaan, mutta luin pienen jutun siitä turistioppaasta ja kävin hakemassa muutaman laastaripalan apteekista. Hinta oli noin 1 euro/kappale, koko on 12 x 16 cm, josta voi leikata itselleen sopivia paloja. Pippurilaastaria käytetään ihoa paikallisesti aktivoivana, kipua lievittävänä hoitomuotona hermo-, lihas- ja nivelvaivoihin sekä vilustumiseen. Laastarin aineosat ovat pippuriuute, raakakumipohjainen tarra-aine ja sinkkioksidi.


Käyttöohjeessa sanotaan näin:
Käytettävä ulkoisesti. Avaa pakkaus, poista suojakelmu, aseta laastari puhtaalle ja kuivalle iholle. Laastaria voidaan käyttää enintään 48 tuntia. Laastari on poistettava, jos se ärsyttää ihoa huomattavasti. Samaan paikkaan saa laittaa uuden laastarin vasta riittävän pitkän tauon jälkeen.Omat kokemukseni pippurilaastarista ovat tähän mennessä olleet hyviä. Ristiselässä pidän laastaria yleensä vuorokauden, yläselässä lyhyemmän ajan.  Laastari lämmittää mukavasti ja rentouttaa lihaksia. Jos on herkkä iho, laastari voi aiheuttaa kunnon poltetta. 


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...