maanantai 7. huhtikuuta 2014

Intialainen linssikeitto Sydänviikon kunniaksi



Nyt vietetään Sydänviikkoa (6.-13.4.2014) ja sen kunniaksi julkaisen Sydänmerkki-sivuilla olevan reseptin, joka on sekä gluteeniton että maidoton. Sydänviikon teema vuonna 2014 on Arkisirkus ja kohderyhmänä ovat kouluikäiset lapset. Lisää Sydänmerkki-reseptejä löydät tästä linkistä:
500 g bataattia
4 porkkanaa
4 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl punaisia linssejä
2 rkl rypsiöljyä
1,5 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 rkl hunajaa
2.5 dl Cocos&Lime -ruokakermaa 5 % tai soijakermaa
1 rkl tuoretta persiljaa

Ohjeet
Kuori ja pilko bataatti, porkkanat, perunat, sipuli ja valkosipulin kynnet. Huuhtele linssit huolellisesti lävikössä.    Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota pilkotut kasvikset. Lisää vesi, liemikuutio ja linssit. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia tai kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä.   Lisää mausteet ja hunaja. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää ruokakerma ja kiehauta.







Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...