Nyt vietetään Sydänviikkoa (6.-13.4.2014) ja sen kunniaksi
julkaisen Sydänmerkki-sivuilla olevan reseptin, joka on sekä gluteeniton että
maidoton. Sydänviikon teema vuonna 2014 on Arkisirkus ja kohderyhmänä ovat
kouluikäiset lapset. Lisää Sydänmerkki-reseptejä löydät tästä linkistä:
500 g bataattia
4 porkkanaa
4 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl punaisia linssejä
2 rkl rypsiöljyä
1,5 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 rkl hunajaa
2.5 dl Cocos&Lime -ruokakermaa 5 % tai soijakermaa
1 rkl tuoretta persiljaa
Ohjeet
4 porkkanaa
4 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl punaisia linssejä
2 rkl rypsiöljyä
1,5 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 rkl hunajaa
2.5 dl Cocos&Lime -ruokakermaa 5 % tai soijakermaa
1 rkl tuoretta persiljaa
Ohjeet
Kuori ja pilko bataatti, porkkanat, perunat, sipuli ja
valkosipulin kynnet. Huuhtele linssit huolellisesti lävikössä. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota
pilkotut kasvikset. Lisää vesi, liemikuutio ja linssit. Keitä miedolla lämmöllä
n. 20 minuuttia tai kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä. Lisää mausteet ja hunaja. Soseuta keitto
sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää ruokakerma ja kiehauta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti