Pasha on
minun suosikkini kaikista pääsiäisherkuista. Mämmiä en pysty syömään, lammasta
en halua syödä ja suklaatakaan en ole viime vuosina syönyt juuri ollenkaan.
Mignonmunat eivät ole koskaan olleet minun makuuni. Mutta pasha ja muut rahkajälkkärit ovat
suurinta herkkua. Tässä pasharesepti, jota olen testannut.
Pasha
250
g
maitorahkaa
100 g pehmeää voita
1 keltuainen
1 dl sokeria (voit kokeilla myös steviaa tai karppisokeria)
2 dl kuohukermaa
3 tl vaniljasokeria (tai 1 tl aitoa vaniljaa)
1 rkl sitruunamehua
2 rkl rouhittua mantelia
1 rkl korintteja tai rusinoita
2 rkl sukaattia
Ohjeesta tulee yksi pieni pasha. Liota pashamuottia noin tunnin ajan. Kiehauta sideharso. Jäähdytä se kylmässä vedessä ja kierrä kuivaksi. Vuoraa pashamuotti tai kahvinsuodatin sideharsolla.
100 g pehmeää voita
1 keltuainen
1 dl sokeria (voit kokeilla myös steviaa tai karppisokeria)
2 dl kuohukermaa
3 tl vaniljasokeria (tai 1 tl aitoa vaniljaa)
1 rkl sitruunamehua
2 rkl rouhittua mantelia
1 rkl korintteja tai rusinoita
2 rkl sukaattia
Ohjeesta tulee yksi pieni pasha. Liota pashamuottia noin tunnin ajan. Kiehauta sideharso. Jäähdytä se kylmässä vedessä ja kierrä kuivaksi. Vuoraa pashamuotti tai kahvinsuodatin sideharsolla.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa huoneenlämmössä
pehmennyt voi ja sokeri. Lisää joukkoon mausteet, rahka, keltuainen ja
kermavaahto sekä maustavat ainekset. Aseta pashamuotti kulhoon. Lusikoi massa
sideharsolla vuorattuun muottiin. Peitä pasha harson reunoilla ja pane kulho
pashoineen jääkaappiin. Anna pashan valua seuraavaan päivään. Kumoa pasha
vadille. Irrota sideharso ja korista pasha esimerkiksi säilykehedelmillä.
Alkuperäinen resepti: Kotiliesi.
![]() |
Pasha kruunaa Pääsiäisen. |
Gastro-messuilla bongattu kerrosmämmi - vaniljan ja kinuskin makuisena. Tämä ei ole gluteeniton tuote. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti