tiistai 15. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen – ihana syy herkutella



Pasha on minun suosikkini kaikista pääsiäisherkuista. Mämmiä en pysty syömään, lammasta en halua syödä ja suklaatakaan en ole viime vuosina syönyt juuri ollenkaan. Mignonmunat eivät ole koskaan olleet minun makuuni.  Mutta pasha ja muut rahkajälkkärit ovat suurinta herkkua. Tässä pasharesepti, jota olen testannut.

Pasha 
250 g             maitorahkaa
100 g             pehmeää voita
1                    keltuainen
1 dl                sokeria (voit kokeilla myös steviaa tai karppisokeria)
2 dl                kuohukermaa
3 tl                 vaniljasokeria (tai 1 tl aitoa vaniljaa)
1 rkl               sitruunamehua
2 rkl               rouhittua mantelia
1 rkl               korintteja tai rusinoita
2 rkl               sukaattia

Ohjeesta tulee yksi pieni pasha. Liota pashamuottia noin tunnin ajan. Kiehauta sideharso. Jäähdytä se kylmässä vedessä ja kierrä kuivaksi. Vuoraa pashamuotti tai kahvinsuodatin sideharsolla.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri. Lisää joukkoon mausteet, rahka, keltuainen ja kermavaahto sekä maustavat ainekset. Aseta pashamuotti kulhoon. Lusikoi massa sideharsolla vuorattuun muottiin. Peitä pasha harson reunoilla ja pane kulho pashoineen jääkaappiin. Anna pashan valua seuraavaan päivään. Kumoa pasha vadille. Irrota sideharso ja korista pasha esimerkiksi säilykehedelmillä. Alkuperäinen resepti: Kotiliesi.

Pasha kruunaa Pääsiäisen.

Gastro-messuilla bongattu kerrosmämmi - vaniljan ja
kinuskin makuisena. Tämä ei ole gluteeniton tuote.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...