keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Paistetut kurpitsansiemenet á la Sopat!



Yksinkertainen porkkana- tai muu sosekeitto saa kivan tvistin, kun pinnalle ripotellaan esimerkiksi paistettuja kurpitsansiemeniä.  Siemenet sisältävät runsaasti hyvää rasvaa, proteiinia, kuituja ja kivennäisaineita sekä vitamiineja, joten niitä kannattaa syödä eri muodoissa. Minulle siemenet maistuvat sellaisenaan tai esimerkiksi puurossa, smoothiessa tai jogurtin kanssa, mutta monet vierastavat ”linnunruokaa”. Kokeile seuraavalla kerralla paistettuja kurpitsansiemeniä. Resepti on Marc Aulén kirjasta Sopat!

1 reilu dl kurpitsansiemeniä
1 rkl Extra Virgin –oliiviöljyä
0,5 tl kanelia, jauhettua
1 tl sormisuolaa (jätin suolan pois)
1 tl chilipulveria
1 tl paprikapulveria
0,5 tl sokeria

Paista kaikki ainekset oliiviöljyssä kullanruskeiksi. Ripottele keiton pinnalle. 


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...