Yksinkertainen porkkana- tai muu sosekeitto saa kivan
tvistin, kun pinnalle ripotellaan esimerkiksi paistettuja kurpitsansiemeniä. Siemenet sisältävät runsaasti
hyvää rasvaa, proteiinia, kuituja ja kivennäisaineita sekä vitamiineja, joten
niitä kannattaa syödä eri muodoissa. Minulle siemenet maistuvat sellaisenaan
tai esimerkiksi puurossa, smoothiessa tai jogurtin kanssa, mutta monet
vierastavat ”linnunruokaa”. Kokeile seuraavalla kerralla paistettuja
kurpitsansiemeniä. Resepti on Marc Aulén kirjasta Sopat!
1 reilu dl kurpitsansiemeniä
1 rkl Extra Virgin –oliiviöljyä
0,5 tl kanelia, jauhettua
1 tl sormisuolaa (jätin suolan pois)
1 tl chilipulveria
1 tl paprikapulveria
0,5 tl sokeria
1 rkl Extra Virgin –oliiviöljyä
0,5 tl kanelia, jauhettua
1 tl sormisuolaa (jätin suolan pois)
1 tl chilipulveria
1 tl paprikapulveria
0,5 tl sokeria
Paista kaikki ainekset oliiviöljyssä kullanruskeiksi.
Ripottele keiton pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti