keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Pavlova


Bloggaus on jäänyt viime aikoina vähemmälle huomiolle, mutta uusia päivityksiä on tulossa lähipäivinä.
Jos sinulla on vielä viime sadon marjoja pakastimessa, ne sopivat pavlolan täytteeksi. Marjainen pavlova sopii hyvin myös Vappubrunssipöytään ja muihin kevään juhliin. Iloista Vappua kaikille!

Pohja
4 kpl kananmunanvalkuaista
0,5 ml suolaa
2 dl tomusokeria
1 rkl maissijauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl valkoviini- tai omenaviinietikkaa

Täyte
Omenasosetta
2,5 dl vähärasvaista vispautuvaa vaniljakastiketta
½ l mansikoita tai muita marjoja maun mukaan esim. vadelmia, mustikoita
2 kiiviä
1 banaani tai viinirypäleitä
vähän limemehua

Valmistus:
Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Vatkaa kananmunanvalkuaiset suolan ja sokerin kanssa kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen samalla aikaa vatkaten (n. 10 min). Lisää maissijauhot, vaniljasokeri ja etikka ja jatka vatkaamista.

Levitä leivinpari uunipellille ja piirrä ruokalautasen avulla pyöreä ympyrä papeille, koko 20-22 cm. Voitele leivinpaperi rasvalla ja siivilöi päälle ohut kerros maissi- tai perunajauhoja. Nostele lusikalla marenkivaahtoa leivinpaperille piirretyn ympyrän sisään ja tee vaahdosta reunoja, jotta täyte pysyy kakun sisällä.

Laske uunin lämpötila 125-asteeseen ja nosta uunipelti uunin alatasolle ja paista 1,5 tuntia. Sammuta uuni ja anna pohjan paistua jälkilämmössä vielä ainakin puoli tuntia tai kauemmin. Tällä tavalla pohjasta tulee rapea ja sisältö on vaahtokarkkimaisen pehmeä. Nosta pohja tarjoiluvadille ja lisää ohut kerros omenasosetta, lemon curdia tai hilloa maun mukaan ja muutama tippa limemehua. Koristele vatkatulla vaniljakastikkeella, marjoilla ja hedelmillä. Tarjoile heti rapaperi- tai muun raikkaan mehun, kahvin tai kuohuviinin kanssa. 


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...