Löytyykö
vielä marjoja pakastimesta? Nyt viimeistään kannattaa syödä pakasteessa olevat
viime kesän marjat pois. Käytä niitä smoothiessa, puuron kanssa tai leivo
rahkakakku. Kokeilin kevyempää versiota rahkaunelmakakusta. Korvasin valkoisen sokerin stevia-sokerilla
ja karppisokerilla ja vaniljasokerin tilalla käytin vaniljajauhetta. Lopputulos
oli raikas.
Pohja:
150 g voita tai margariinia (käytin noin 50 g voita ja n. 1,5 juoksevaa margariinia)
1 dl stevia-sokeria
1 muna
2 dl gluteenitonta jauheseosta
1 tl leivinjauhetta
Pohja:
150 g voita tai margariinia (käytin noin 50 g voita ja n. 1,5 juoksevaa margariinia)
1 dl stevia-sokeria
1 muna
2 dl gluteenitonta jauheseosta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 tlk rasvatonta maitorahkaa
1 tlk ranskankermaa (18 %)
½ dl karppisokeria
2 munaa
1 rkl vaniljasokeria tai aitoa vaniljajauhetta
2 rkl perunajauhoja
1/2 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
1,5 dl kotimaisia luomumarjoja
1 tlk rasvatonta maitorahkaa
1 tlk ranskankermaa (18 %)
½ dl karppisokeria
2 munaa
1 rkl vaniljasokeria tai aitoa vaniljajauhetta
2 rkl perunajauhoja
1/2 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
1,5 dl kotimaisia luomumarjoja
Vatkaa rasva
ja sokeri vaahdoksi. Jos otat rasvan jääkaapista 30 minuuttia ennen kuin
aloitat leipomisen, vatkaaminen helpottuu. Lisää muna ja keskenään sekoitetut
kuivat aineet. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Aloita levittäminen keskeltä ja painele
taikina kevyesti ruokalusikalla.
Sekoita
täyteainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Kypsennä kakkua 175 asteisessa
uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja reunat ovat irronneet
vuoasta. Levitä marjat kakun päälle ja
nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti