keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Kevyt rahkakakku



Löytyykö vielä marjoja pakastimesta? Nyt viimeistään kannattaa syödä pakasteessa olevat viime kesän marjat pois. Käytä niitä smoothiessa, puuron kanssa tai leivo rahkakakku. Kokeilin kevyempää versiota rahkaunelmakakusta.  Korvasin valkoisen sokerin stevia-sokerilla ja karppisokerilla ja vaniljasokerin tilalla käytin vaniljajauhetta. Lopputulos oli raikas.

Pohja:
150 g voita tai margariinia (käytin noin 50 g voita ja n. 1,5 juoksevaa margariinia)
1 dl stevia-sokeria
1 muna
2 dl gluteenitonta jauheseosta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 tlk rasvatonta maitorahkaa
1 tlk ranskankermaa (18 %)
½ dl karppisokeria
2 munaa
1 rkl vaniljasokeria tai aitoa vaniljajauhetta
2 rkl perunajauhoja
1/2 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
1,5 dl kotimaisia luomumarjoja

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Jos otat rasvan jääkaapista 30 minuuttia ennen kuin aloitat leipomisen, vatkaaminen helpottuu. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.  Aloita levittäminen keskeltä ja painele taikina kevyesti ruokalusikalla.

Sekoita täyteainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Kypsennä kakkua 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja reunat ovat irronneet vuoasta.  Levitä marjat kakun päälle ja nauti.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...