perjantai 30. toukokuuta 2014

Kukkakaalipohjainen pizza ilman jauhoja



Ainekset:
1 kukkakaali tai pakastettua kukkakaalia (450 g pussi)
2,5 dl raastettua vähärasvaista mozzarellajuustoa
2 kananmunaa
0,5 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa tai pizzamaustetta

Pese ja kuivaa kukkakaali ja pilko se pieniksi paloiksi.  Voit myös käyttää pakastettua kukkakaalia, jota on helpompi hienontaa. Lisää kukkakaalin palaset vähän kerrallaan tehosekoittimeen ja hienonna varovasti pieniksi palasiksi. Tämä vaihe vaatii kärsivällisyyttä. Joissakin ohjeissa neuvotaan laittamaan hienonnettu kukkakaali kulhoon ja mikroon lämpenemään neljäksi minuutiksi. Kun kukkakaali on hieman jäähtynyt, tulisi palasista puristaa ylimääräinen vesi talouspaperilla. Kun käyttää pakastettuja ja vielä jäisiä kukkakaalipaloja, tätä vaihetta ei tarvita.

Sekoita kulhossa raastettu juusto, basilika, oregano ja kananmunat ja lisää kukkakaalin palaset joukkoon ja sekoita. Levitä uunipellille leivinpaperia ja muotoile taikinasta yksi iso tai pari pientä pizzapohjaa öljytyn leivinpaperin päälle. Lisää pizzapohjalle tomaattikastiketta tai tomaattimurskaa ja haluamasi täytteet  ja juustoraastetta ja paista uunissa 220 asteessa 18-20 minuuttia tai kunnes pizzan pinta on sopivan värinen. Tällä kertaa käytin täytteenä tonnikalaa, katkarapuja ja rucolaa.   


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...