torstai 1. toukokuuta 2014

Lavandula – lähikosmetiikkaa luonnostaMinulla on ollut mahdollisuus testata Lavandulan luonnonkosmetiikkatuotteita, jotka valmistetaan Karjaalla. Villiyrttien ja –marjojen kerääminen ja jalostaminen  luonnonkosmetiikaksi on johtanut Lavandula -yrityksen perustamiseen.  Pari viikkoa sitten avattiin yrityksen verkkokauppa osoitteessa www.lavandula.fi. Tuotteiden raaka-aineet tulevat pääosin läheltä, yrtit ja kasvit viljellään ja kerätään Karjaalta ja lähiseudulta Lavandulan valikoimaan kuuluu tuotteita sekä kasvoille että keholle kuten kuorinta- ja hoitovoiteita ja öljyjä.  Monet salvat ja öljyt sisältävät luomuöljyjä ja ne ovat hajustamattomia eivätkä sisällä haitallisia lisäaineita.

Suosituimpia tuotteita on Calendula kehäkukkasalva, jolla hoidetaan erilaisia ihottumia hyvin tuloksin. Salva sisältää mm.  E-vitamiinia, joka hoitaa kuivaa ja halkeilevaa ihoa ja se sopii myös hyönteistenpuremiin, vaippaihottumaan ja auringonpolttamille. Omiin suosikkeihin kuuluu Jalkasalva, joka sisältää katajaa, siankärsämöä ja nokkosta ja joka helli kylmiä ja kuivia jalkoja.  Salva vilkastuttaa pintaverenkiertoa ja vaikuttaa antibakteerisesti sekä parantaa haavoja. Tätä salvaa suositellaan myös diabetespotilaiden jalkojen hoitoon ja se on erittäin riittoisa. Toinen mainio tuote on Porkkana-kehäkukkaöljy, joka on ravitseva ja rauhoittava ihoöljy koko keholle. Öljy sopii myös hyvin hierontaöljyksi ja se sisältää karoteenia ja E-vitamiinia. Itselläni on kuiva iho varsinkin nyt talven jälkeen ja koska liikun paljon, käyn myös usein suihkuissa. Tarvitsen siis ravitsevia ihonhoitotuotteita. Lisäksi löytyy kasvoöljyjä, huulirasvaa ja viiliruusun tuoksuista salvaa. Huulirasva on minulle vähän liian kevyt, mutta pakkaukset ovat kuin karamelleja.

Lavandulan tuotteita myydään verkkokaupassa ja muutamassa myymälässä sekä joissakin messu- ym. tapahtumissa. Minulla on pieni erä Lavandulan tuotteita myynnissä täällä Lassilassa ja vierailen myös erilaisissa hyvinvointitapahtumissa. Varsinkin Vesivex -yrittitee on ollut suosittu tuote. Tilapäiseen turvotukseen käytettävä tee sisältää koivunlehteä, voikukanlehteä, nokkosta ja kultapiiskua. Tuotteiden pakkaukset ovat varsin herkullisen näköisiä ja koristavat kylpyhuoneen hyllyä. Lähiruoka on jo tuttu käsite, nyt on aika tutustua lähikosmetiikkaan. 


Koivu & merisuola ja kanerva&manteli kuorintavoide
keholle.

Monikäyttöinen Calendula-salva

Riittoisa jalkasalva kuiviin ja kylmiin jalkoihin.

Ravitseva vartaloöljy.

Hurmaava tuoksusalva ja herkullisen näköiset
huulirasvat.

Vesivex-yrittitee auttaa
tilapäiseen turvotukseen.
Keikalla viime sunnuntaina eräässä
hyvinvointitapahtumassa.
Lähikosmetiikka koristaa kylpyhuonetta.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...