keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Raikas raparperijäätelö ilman jäätelökonettaRaparperikausi on taas alkanut ja ihana raparperi taipuu esimerkiksi piirakkaan, kiisseliin, chutneyksi ja vaikkapa jäätelöksi. Tässä on suosikkiresepti viime vuodelta, eli raikas raparperijäätelö. Raparperin lisäksi voi käyttää esimerkiksi mansikoita tai omenahilloa, ja jäätelöön voi lisätä mitä tahansa marjoja, hedelmiä tms. Jäätelön tekoon ei tarvitse jäätelökonetta, vaan jäätelö valmistuu pakastimessa.
Jäätelöseos
4 kananmunaa
3 dl kermaa
3 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl sokeria (kokeile esim. palmusokeria)

Raparperikompotti
5 keskikokoista raparperin vartta
3 dl sokeria (kokeile esim. kaloritonta karppisokeria)
1/2 dl valkoviiniä
1 vaniljatanko tai vaniljapulveria

Leikkaa raparperi pieniksi paloiksi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet ulos. Laita kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita. Keitä miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia ja sekoita säännöllisin väliajoin. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuin käännät raparperikompotin jäätelöseokseen.
Erota keltuaiset valkuaisista kahteen eri kulhoon. Vatkaa keltuaiset ja 1 rkl sokeria kunnes seos on kuohkea ja valkoinen. Vatkaa valkuaiset ja 1 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kermaa kuohkeaksi.  Sekoita siihen jogurtti kunnes seos on tasainen.  Käännä varovaisesti kerma keltuaisten joukkoon. Käännä vielä varovaisemmin keltuaiset seokseen. Lopuksi käännä raparperikompotti seokseen.  Kaada jäätelö muoviseen astiaan esim. tyhjään litran jäätelöpurkkiin ja anna jäähtyä vähintään 3-4 tuntia. Voit sekoittaa jäätelöä pari kertaa tunnin välein, jotta kuohkeus säilyy, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Ota jäätelö pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoilua ja nauti. 


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...