keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Silmusalaattia lautaselle
Oletko tutustunut Silmusalaatin tuotteisiin? Törmäsin tähän yritykseen Luomu- ja lähiruokamessuilla ja olen kokeillut eri tuotteita.  Nyt kokeilussa on Valloittavan vihreä Alfalfa silmusalaatti, jossa on apilan ja sinimailasen versoja. Ravintoarvot/100g: energiaa 110 Kj/24 kcal, proteiinia 3,7 g, hiilihydraatteja 2,8 g ja rasvaa 0,6 g. Sopii lisukkeeksi sellaisenaan tai osaksi salaattia.

Silmu on kasvunsa alkuvaiheessa oleva kasvin verso. Silmusalaatti on sekoite erilaisia silmuja, jotka ovat kasvatettu siemenestä.  Kaikki Silmusalaatit ovat luonnonmukaisesti tuotettuja ja luomusertifioituja. Mitään lannoitteita tai kasvinsuojeluaineita ei ole käytetty.  Pakkaukset ovat käteviä ja sopivan kokoisia ja säilyvyysaika on jopa 11-14 päivää. Silmusalaatit tulee säilyttää mielellään keskellä jääkaappia kansi kiinni suljettuna.

Silmusalaatin lisukesalaatti
Lähde www.silmusalaatti.fi

2 hengen annos
1 pkt Letkeän LEMPEÄ tai Vau miten TULINEN –Silmusalaattia
1 kypsä mango
kourallinen mintunlehtiä
1 limen mehu
(hunajaa)
kourallinen cashewpähkinää
1/2-1 rkl maldonsuolaa

Valmista ensin mango. Kuori mango, poista kivi ja pilko hedelmäliha kuutioiksi. Mausta mintunlehdillä sekä limetin mehulla. Mikäli mango ei ole kovin makea, voit lisätä mukaan vielä lorauksen hunajaa. Murskaa cashewit yleiskoneessa tai muovipussissa nuijalla hakaten. Mausta ne runsaalla maldonsuolalla. Revi Silmusalaatti lautasen pohjalle. Ripottele pinnalle mango ja lopuksi cashewpähkinät. Nautiskele heti!Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...