keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Frozen Banana-Peanut ButterTänään päätin kokeilla suosittua banaani-maapähkinävoijäätelöä.  Reseptistä löytyy erilaisia versioita ja jokainen voi muuttaa koostumusta oman maun mukaan.

Terveys- ja hyvinvointibloggaajat kehuvat maapähkinävoita terveelliseksi ja sopivina annoksia se onkin hyvä valinta. En löytänyt omasta lähikaupasta maapähkinävoita, mutta sokeriton maapähkinälevite sai kelvata. Nyt ei ollut aikaa hifistelyyn.  Amonan makeuttamaton maapähkinälevite ei sisällä mitään muuta kuin paahdettuja maapähkinöitä.
Levitteen ravintoarvo/100 g:
Energiaa:  568 kcal
Proteiinia: 25,6 g
Hiilihydraatteja:  13,2 g
Rasvaa 43 g

Maapähkinä, joka muuten ei ole pähkinä vaan kuuluu hernekasveihin,  ei sisällä lainkaan transrasvaa ja kovien rasvojen määrä on n. 10 %.  Kertatyydyttymättömien rasvahappojen eli niin kutsuttujen hyvien rasvojen lisäksi maapähkinä sisältää magnesiumia, kaliumia, proteiinia ja folaattia.

Jäätelöön tarvitaan ainoastaan banaaneja ja maapähkinävoita.
2 kypsää banaania
2 rkl maapähkinävoita tai sokeritonta maapähkinälevitettä


Kuori banaanit ja leikkaa paloiksi ilmatiiviiseen rasiaan ja laita pakastimeen 1-2 tunniksi. Laita banaanipalat ja maapähkinävoi tehosekoittimeen ja sekoita pehmeäksi massaksi. Tarjoile, tämä annos riittää muuten hyvin kahdelle.Yhdessä reseptissä oli 4 ruokalusikallista maapähkinävoita, mutta puolitin määrän ja minusta tuntuu, että seuraavalla kerralla riittää yksi ruokalusikallinen. Maapähkinälevite on aika voimakkaan makuista ja siinä on kuitenkin aika paljon rasvaa ja kaloreita, joten vähempikin määrä riittää. Pitää testata myös muita reseptejä, kun purkki on hankittu.
Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...