sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Jäätelökin voi olla lähiruokaaMe suomalaiset rakastamme jäätelöä ja syömme eniten jäätelöä Euroopassa ja koko maailmassa kolmanneksi eniten. Keskimäärin syömme vuodessa noin 13 litraa henkeä kohden ja jopa 97 prosenttia suomalaisista pitää jäätelöstä. Jäätelöissäkin on eroja. Markkinoita hallitsevat muutamat isot kansainväliset ja kotimaiset brändit, mutta myös kotimaista tilajäätelöä on saatavilla. Laadukkaat tilajäätelöt ovat yleensä lisäaineettomia, ja suosin näitä tuotteita kun haluan kunnon jäätelöä ilman turhia säilöntä- ja muita lisäaineita.Tilajäätelön hintatason on korkea, eikä jäätelö sovi päivittäiseen herkutteluun, mutta soveltuu silloin tällöin juhlahetkien kohokohdaksi.


Herrgårdsglass
Vähän parempaa jätskii landelta – tämä on tenholalaisen Herrgårdsglassin asiakaslupaus. Jäätelö myydään, paitsi yrityksen omassa kahvilassa, useassa kymmenessä myyntipaikassa Etelä-Suomessa sekä markkinoilla ja messuilla. Herrgårdsglass on valmistettu Tenholassa oman kotitilan maidosta. Muut raaka-aineet valitaan tarkasti, tuotannossa käytetään vain luonnollisia lisäaineita ja hedelmät ja marjat tulevat osittain lähialueelta. Makuja on monia, reseptejä löytyy useita satoja erilaisia ja näistä Tenholassa on testattu arvioitu sata. 


Sjundbyn jäätelö

Sjundbyn jäätelö sai alkunsa kesällä 2012 matkailuyrittäjän avatessa kesäkahvilan Sjundbyn linnan vanhassa viljamakasiinissa. Tällä hetkellä löytyy yksitoista eri makua tuotannossa, esimerkkeinä raparperi, metsämansikka, omena, mustaherukka ja suklaajäätelö Venezuela. Jäätelössä ei käytetä keinotekoisia lisäaineita, vaan jäätelön puhdas ja voimakas maku saadaan aikaan lisäämällä jäätelöön reilusti marjoja, hedelmiä jne. Marjat ja hedelmät pyritään hankkimaan niin läheltä kuin mahdollista, suuri osa tulee siuntiolaisista puutarhoista ja metsistä

Raparperijäätelö oli ensimmäinen Sjundbyn jäätelömauista ja se on saanut monta ystävää. Lilla Hembageriet

Karjaan Lilla Hembageriet aloitti jäätelötuotannon vasta kesällä 2013 ja jäätelöstä tuli heti suosittu. Lilla Hembageriet on keskittynyt kahteen suosittuun makuun: mansikka ja suklaa. Jäätelö myydään yksinomaan yrityksen omassa kahvilassa Karjaalla. Mansikkajäätelön maku on hyvin pehmeä ja muistuttaa eniten omaa kotijäätelöäni, jonka resepti löytyy tästä linkistä.Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...