keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Mustaherukka-lime juustokakku



Tämä juustokakku on gluteeniton ja maidoton ja valmistettu ilman kananmunaa, hiivaa, liivatetta ja uunia.


Pohjaa varten löysin uuden tuotteen: Le Pain de fleurs, joka on gluteeniton kanstanjanäkkileipä. Leipä on rapeaa ja hyvin maukasta sellaisenaan ja valmistettu riisijauhosta, kastanjajauhosta (30 %) ja suolasta < 1 %. Leipä löytyi tavallisesta marketista.

Ravintosisältö per 100 g

Energiaa                                      363 kcal
Proteiinia                                       5,0 g
Hiilihydraatteja                             81,8 g joista sokeria 6,3 %
Rasvaa                                            1,6 g
Kuitupitoisuus                                5,3 g


Täytteen maitotuotteet (tuorejuusto, rahka ym.) korvasin Alpron Mild & Creamy vaniljanmakuisella kasvipohjaisella tuotteella.  Tuote on valmistettu soijapavuista ja energia-arvo 100 grammaa kohti on:

Energiaa                                         78 kcal
Proteiinia                                        3,7 g
Hiilihydraatteja                                9,2 g, josta sokeria 9,2 g
Rasvaa                                            2,2 g, josta tyydyttyneitä 0,4 g
Ravintokuitua                                  0,6 g



Pohja:
10-12 palaa kastanjanäkkileipää
1  dl sokeritonta maapähkinälevitettä
1/4 tl suolaa
2 tl kanelia
1 rkl hunajaa
Täyte:
5 dl vaniljanmakuista Mild & Creamy
2 dl mustaherukoita
1 limen mehu
2 rkl kookosrasvaa
juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia tarvittaessa


Laita näkkileipäpalat kestävään pakastepussiin ja murskaa ne nuijalla tai käsin hienoksi muruksi ja kaada kulhoon. Lisää pehmeä maapähkinälevite, juokseva hunaja, suola, ja kaneli. Sekoita kunnes sinulla on pehmeä murutaikina. Jos taikina on liian kova, lisää vähän kuumaa vettä.  Käytä vuokaa, jossa on irrotettavat reunat. Laita leivinpaperi vuoan pohjalle ja painele ruokalusikan avulla murutaikina tiukasti peittämään koko pohjan. Siirrä vuoka jääkaappiin tekeytymään.
Lämmitä kookosrasva nopeasti mikrossa tai vesihauteesta jos se on kovaa.  Sekoita täytteen ainekset keskenään sauva- tai tehosekoittimella ja levitä seos pohjan päälle. Tasoita pinta tarvittaessa. Laita jääkaappiin yön yli tai pakastimen 1-2 tunniksi. Ota kakku huoneenlämpöön 10-15 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle huolellisesti pestyn limen raastettua kuorta ja marjoja ja hedelmiä maun mukaan.
Tämän kakun pohja on mielestäni aidon juustokakun makuinen ja näköinen. 





Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...