Pohjaa varten löysin uuden tuotteen: Le Pain de fleurs, joka
on gluteeniton kanstanjanäkkileipä. Leipä on rapeaa ja hyvin maukasta
sellaisenaan ja valmistettu riisijauhosta, kastanjajauhosta (30 %) ja suolasta
< 1 %. Leipä löytyi tavallisesta
marketista.
Ravintosisältö per 100 g
Energiaa 363 kcal
Proteiinia 5,0 g
Hiilihydraatteja 81,8 g joista sokeria 6,3 %
Rasvaa 1,6 g
Kuitupitoisuus 5,3 g
Energiaa 363 kcal
Proteiinia 5,0 g
Hiilihydraatteja 81,8 g joista sokeria 6,3 %
Rasvaa 1,6 g
Kuitupitoisuus 5,3 g
Täytteen maitotuotteet (tuorejuusto, rahka ym.) korvasin Alpron
Mild & Creamy vaniljanmakuisella kasvipohjaisella tuotteella. Tuote on valmistettu soijapavuista ja
energia-arvo 100 grammaa kohti on:
Energiaa 78 kcal
Proteiinia 3,7 g
Hiilihydraatteja 9,2 g, josta sokeria 9,2 g
Rasvaa 2,2 g, josta tyydyttyneitä 0,4 g
Ravintokuitua 0,6 g
Proteiinia 3,7 g
Hiilihydraatteja 9,2 g, josta sokeria 9,2 g
Rasvaa 2,2 g, josta tyydyttyneitä 0,4 g
Ravintokuitua 0,6 g
Pohja:
10-12 palaa kastanjanäkkileipää
1 dl sokeritonta maapähkinälevitettä
1/4 tl suolaa
2 tl kanelia
1 rkl hunajaa
Täyte:10-12 palaa kastanjanäkkileipää
1 dl sokeritonta maapähkinälevitettä
1/4 tl suolaa
2 tl kanelia
1 rkl hunajaa
5 dl vaniljanmakuista Mild & Creamy
2 dl mustaherukoita
1 limen mehu
2 rkl kookosrasvaa
juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia tarvittaessa
Laita näkkileipäpalat kestävään pakastepussiin ja murskaa ne nuijalla tai käsin hienoksi muruksi ja kaada kulhoon. Lisää pehmeä maapähkinälevite, juokseva hunaja, suola, ja kaneli. Sekoita kunnes sinulla on pehmeä murutaikina. Jos taikina on liian kova, lisää vähän kuumaa vettä. Käytä vuokaa, jossa on irrotettavat reunat. Laita leivinpaperi vuoan pohjalle ja painele ruokalusikan avulla murutaikina tiukasti peittämään koko pohjan. Siirrä vuoka jääkaappiin tekeytymään.
Lämmitä kookosrasva nopeasti mikrossa tai vesihauteesta jos se on kovaa. Sekoita täytteen ainekset keskenään sauva- tai tehosekoittimella ja levitä seos pohjan päälle. Tasoita pinta tarvittaessa. Laita jääkaappiin yön yli tai pakastimen 1-2 tunniksi. Ota kakku huoneenlämpöön 10-15 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle huolellisesti pestyn limen raastettua kuorta ja marjoja ja hedelmiä maun mukaan.
Tämän kakun pohja on mielestäni aidon juustokakun makuinen ja näköinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti