Milloin olet viimeksi syönyt lämpimän voileivän? Lämpimät
voileivät kuten Metsästäjän leipä, Oopperaleipä ja Lämmin kanavoileipä olivat joskus
ravintoloiden ja kahviloiden vakioannoksia, mutta nykyään niitä ei näy
ruokalistoissa. Muistan aikaa ennen keliakiaa, jolloin suosikki-iltapalani oli
Reissumies, jonka päälle laitoin tonnikalaa, tomaattia ja juustoraastetta. Hetkeksi mikroon ja voilà, annos oli valmis.
Tänään päätin kokeilla, miten tämä sama resepti onnistuu
gluteenittoman leivän kanssa. Mitään Reissumiestä vastaavaa leipää ei ollut
kotona, mutta käytin Semperin rouhevuokaleipää, jossa on 6,5 grammaa kuitua. Ihan hyvin tämä toimi, eli nälkä lähti, mutta seuraavalla
kerralla teen kunnon juustokuorrutuksen eli lisään juustoraasteen vatkattuun kananmunaan. Nyt leivästä tuli vähän köyhän näköinen,
koska minulla oli hirveä nälkä spinning- ja body-pump tuntien jälkeen. Mutta
hyvää oli, mausteena käytin sitruunapippuria ja 15 %
juustoraastetta. Annoksesta tulee sekä hiilareita että proteiinia, eli sopii
juuri liikuntasuorituksen jälkeen. Salaattia voi tietysti syödä leivän lisäksi,
nyt saa ihania kotimaisia vihanneksia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti