Kaikkien foodien ykköstapahtuma Taste of Helsinki 2014 alkoi
tänään sateisissa merkeissä Helsingin Kansalaistorin Puistossa. Festivaalit jatkuvat koko viikonlopun, mutta
tämä päivä oli minulle ainoa sopiva ajankohta, joten kävin paikan päällä
sateesta huolimatta. Tämän vuoden gourmetfestivaaliin osallistuu yksitoista huippuravintolaa,
kaikki helsinkiläisiä paitsi Ahvenanmaan Smakbyn. (Edit: ja BistroO mat Kirkkonummelta ja Bertha Tampereelta.) Festivaalissa on tarjolla Suomen tunnetuimpien
ravintoloiden ja keittiömestareiden 5-6 euroa maksavia maisteluannoksia, joista
voi koota oman menun. Tänään satsasin kuuteen
pikkuannokseen ja nälkä lähti, vaikka annokset olivat pieniä. En pysty millään
laittamaan ruokia paremmuusjärjestykseen, kaikki olivat todella herkullisia.
Väkeä oli yllättävän paljon sateesta huolimatta, mutta
picnic-tunnelmaan ei päästy ainakaan vielä tänään. Ravintolateltoissa oli tungosta enkä päässyt
sateen takia ottamaan niin paljon kuvia kuin olin suunnitellut. En jäänyt myöskään seuraamaan Taste Theatren
esityksiä, vaikka siellä olisi ollut mm. Mikael Björklund esittelemässä
Ahvenanmaan makuja. Kuvat ovat lähinnä annoskuvia sekä teltoista nopeasti otettuja
yleiskuvia. Toivon mukaan sää paranee
viikonlopuksi. Harmi, että juuri tänään on sateista ja vain +12 astetta. Tänään
juhlitaan myös Helsinki-päivää ja kaupungissa järjestetään paljon ohjelmaa, mm.
ilmainen konsertti Kaisaniemenpuistossa. Sisäänpääsymaksu (20 euroa) rajoittaa varmasti Taste of Helsingin yleisön
määrää, mutta paikalle odotetaan 10 000 kävijää viikonlopun aikana.
Jos et pääse paikan päälle maistamaan herkullisia annoksia,
löydät ToH-annosten reseptejä Soppa365-sivuilta.
 |
Aurinkoa odotellessa. |
 |
Viinipaviljonkiin sadetta pakoon. |
 |
Ruokateltoissa oli tiivis ja lämmin tunnelma. |
|
 |
Paikalla on seitsemän viiniedustajaa. |
 |
Kesäinen tunnelma sateesta huolimatta. |
 |
Itävaltalaista valkkaria Arvid Nordquistin ständillä. |
 |
Ensimmäinen pysähdys oli Smakbyn. |
 |
Smakbyn Itämeren kalatartar sekä rapuja ja siianmätiä, creme fraiche ja
tilliä. Annokseen kuului myös leipä ja se oli mielestäni päivän kaunein. |
 |
Juuren prässättyä graaviahventa, savustettua
perunaa ja punasipulia. |
 |
Sami Tallbergin mainio munakas. |
|
 |
Tätä annosta en maistanut, mutta se on Sami Tallbergin kesäinen jälkiruoka:
Väinönputkivanukas ja kukkapölyä. |
 |
Demon hummerimakkara ja sahramirisotto, nam. |
 |
Farangin Hola-hola 14 - hedelmäsalaattia, vaniljakookoskermaa ja
passion-mangosorbettia. Raikas jälkkäri Brasilian tyyliin. |
 |
Päätin herkuttelun samassa paikassa, mistä aloitin eli Smakbyssä:
Ahvenanmaan pannukakkua, luumuja ja kermavaahtoa, reilu annos
ja gluteeniton! |
2 kommenttia:
Bertha on Tampereelta ja Bistro O mat Kirkkonummelta, ettei ihan pääkaupunkikeskeistä ole tarjonta :)
Kiitos kommentista!
Näin se on, paikalla on myös tamperelaista ja kirkkonummelaista ravintolaosaamista, pahoittelen virhettä tekstissä. Korjasin tämän.
Lähetä kommentti