tiistai 29. heinäkuuta 2014

Frozen yogurt – terveellinen jogurttijäätelöFrozen yogurt on raikas ja varsin terveellinen herkku näin kesähelteessä. Jogurtista tehty jäätelö on hapanta, ja monessa ohjeessa on aika paljon sokeria, jota ei mielestäni tarvita. Kun teet jogurttijäätelön kotona, voit itse kontrolloida rasvan ja makeutusaineen määrää. Jäätelökonetta ei tarvita, voit valmistaa jäätelön pakastimessa. Pidän itse happamasta jogurttijäätelöstä ja marjojen tai hedelmien makeus riittää. Eilen tein mango-jogurttijäätelön, johon lisäsin ainoastaan:

150 g pakastettuja mangokuutioita
1,5 purkkia Total kreikkalaista jogurttia
2 rkl kookoshiutaleita

Ohje:
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Kaada seos astiaan ja laita pakastimeen pariksi tunniksi. Sekoittele seos 2-3 kertaa, jotta se jäätyy kauttaaltaan. Koristele marjoilla tai hedelmillä ja nauti. Annos riittää kahdelle Jos et pidä kookoksen mausta, voit käyttää hunajaa tai agavesiirappia makeuttajana.
Jogurttijäätelön voi tehdä mistä tahansa marjoista tai hedelmistä. Tällä hetkellä minulla on mansikka-annos pakastimessa, johon lisäsin tuoreita mansikoita, aitoa vaniljaa ja hieman hunajaa.

Total 0 % kreikkalainen jogurtti on valmistettu Kreikassa ja sen ravintosisältö on per 100 g:
energiaa           52 kcal
hiilihydraattia   4,0 g
proteiinia          9,0 g
rasvaa              0,0 g

Jogurtti, kookoshiutaleita ja mangopaloja, muuta ei tarvita.

Jäätelö kaadetaan astiaan ja laitetaan pakastimeen pariksi tunniksi.

Tarjoile marjojen kera.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...