maanantai 21. heinäkuuta 2014

Ihanat mansikat pakkaseen



Pakastin on syöty tyhjäksi marjoista ja nyt sen voi taas täyttää. Pakastemarjat maistuvat talvella, mutta tällä hetkellä voimme vielä nauttia tuoreista, tuoksuvista, suomalaisista mansikoista. Niitä on pakko saada, mieluiten ihan vasta poimittuna. Syön litran päivässä, helposti voisi mennä enemmänkin. Eilen ostin pakastamista varten ensimmäisen 5 kg laatikon, josta tulee noin 9-10 litraa marjojen koosta riippuen. Marjat olivat hyviä, kiinteitä ja makeita ja hankin ne suoraan mansikkatilalta, Inkoon Lill-Bredsistä. Vielä pitää hankkia toinen laatikko, ehkä se onnistuu jo tänään. Marjat kypsyvät tällä hetkellä nopeasti, koska on niin lämmintä.

Väitetään että pakastemarjoihin pitää lisätä sokeria, jotta vitamiinit säilyvät. En ole koskaan lisännyt sokeria omiin pakastemarjoihini, koska pidän marjojen aidosta mausta, ei kaiken syötävän tarvitse maistua sokerilta! Jos ilman sokeria pakastetut marjat maistuvat liian happamilta, lisään niihin hunajaa tai agavesiirappia. Käytän marjat smoothieissa, lisään puuron päälle tai rahkan sekaan. Pieni ripottelu sokeria marjojen päällä saattaa toki pitää marjojen maun ja rakenteen parempana, mutta en lähtisi lisäämään 1/2-1 dl sokeria marjalitraa kohti, kuten joissakin ohjeissa lukee.





Mansikka maistuu myös salaateissa. Tässä kesäinen salaatti, jossa on avocadoa ja mansikkaa. Fetajuusto-avokado-mansikkasalaatti

Rucolaa
Mansikoita
Avokadoa
Fetajuustoa
Papuja, kuten kidneypapuja tai kikherneitä
Balsamiviinietikkaa
Oliiviöljyä
Mustapippuria
Halutessasi voit lisätä myös punasipulia

Jos käytätä punasipulia, leikkaa se ohuiksi renkaiksi ja anna marinoitua balsamiviinietikassa vähintään 15 minuuttia. Leikkaa avokado ja mansikat paloiksi ja levitä rucolan päälle lautaselle. Lisää pavut, fetajuusto ja sipulirenkaat. Ripottele päälle balsamiviinietikkaa, oliiviöljyä ja pippuria maun mukaan.  

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...