Pakastin
on syöty tyhjäksi marjoista ja nyt sen voi taas täyttää. Pakastemarjat
maistuvat talvella, mutta tällä hetkellä voimme vielä nauttia tuoreista, tuoksuvista,
suomalaisista mansikoista. Niitä on pakko saada, mieluiten ihan vasta
poimittuna. Syön litran päivässä, helposti voisi mennä enemmänkin. Eilen ostin
pakastamista varten ensimmäisen 5 kg laatikon, josta tulee noin 9-10 litraa marjojen
koosta riippuen. Marjat olivat hyviä, kiinteitä ja makeita ja hankin ne suoraan
mansikkatilalta, Inkoon Lill-Bredsistä. Vielä pitää hankkia toinen laatikko,
ehkä se onnistuu jo tänään. Marjat kypsyvät tällä hetkellä nopeasti, koska on
niin lämmintä.
Väitetään
että pakastemarjoihin pitää lisätä sokeria, jotta vitamiinit säilyvät. En ole
koskaan lisännyt sokeria omiin pakastemarjoihini, koska pidän marjojen aidosta
mausta, ei kaiken syötävän tarvitse maistua sokerilta! Jos ilman sokeria pakastetut marjat
maistuvat liian happamilta, lisään niihin hunajaa tai agavesiirappia. Käytän
marjat smoothieissa, lisään puuron päälle tai rahkan sekaan. Pieni ripottelu
sokeria marjojen päällä saattaa toki pitää marjojen maun ja rakenteen parempana,
mutta en lähtisi lisäämään 1/2-1 dl sokeria marjalitraa kohti, kuten joissakin
ohjeissa lukee.
Mansikka
maistuu myös salaateissa. Tässä kesäinen salaatti, jossa on avocadoa ja
mansikkaa.
Fetajuusto-avokado-mansikkasalaatti
Rucolaa
Mansikoita
Avokadoa
Fetajuustoa
Papuja, kuten kidneypapuja tai kikherneitä
Balsamiviinietikkaa
Oliiviöljyä
Mustapippuria
Halutessasi voit lisätä myös punasipulia
Rucolaa
Mansikoita
Avokadoa
Fetajuustoa
Papuja, kuten kidneypapuja tai kikherneitä
Balsamiviinietikkaa
Oliiviöljyä
Mustapippuria
Halutessasi voit lisätä myös punasipulia
Jos käytätä
punasipulia, leikkaa se ohuiksi renkaiksi ja anna marinoitua
balsamiviinietikassa vähintään 15 minuuttia. Leikkaa avokado ja mansikat paloiksi
ja levitä rucolan päälle lautaselle. Lisää pavut, fetajuusto ja sipulirenkaat.
Ripottele päälle balsamiviinietikkaa, oliiviöljyä ja pippuria maun mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti