keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Kesätukan pelastajatOlen tänä kesänä yrittänyt kasvattaa tukkaani. Minulla on koko aikuisikäni ollut lyhyt tukka, joka vaatii siistimistä 4-5 viikon välein. Hiukseni kuitenkin kasvavat nopeasti ja niin me päätimme kampaajan kanssa kokeilla pitempää lookia. Alkukesänä muistin taas, minkä takia olen päätynyt lyhempään malliin. Minulla on nimittäin luonnonkiharat hiukset, jotka elävät ihan omaa elämäänsä.  Kosteassa ilmassa ja varsinkin sateella, tukkani muuttuu lähes afrotyyliseksi. En jaksa föönata hiuksia pyöräharjalla enkä tykkää rasittaa hiusta muutenkaan joka aamu hiustenkuivaajalla. Lisään yleensä pesun jälkeen vähän suolasuihketta tukkaan ja annan kuivua.


Nyt olen kokeillut sekä kookosöljyä että Lavandulan hiusöljyä, jotka molemmat ravitsevat tukkaa ja pitää sitä paremmin kurissa. Kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä käytetään normaalisti ruoanlaitossa, mutta koska en tykkää mausta ja öljyä kuluu aika vähän, päätin kokeilla sitä ihon- ja hiustenhoidossa. Levitin kookosöljyä tukkaan ennen pesua ja annoin vaikuttaa noin puoli tuntia, jonka jälkeen pesin öljyn pois. Tukka oli pehmeän tuntuinen eikä kihartunut samalla tavalla kuin aikaisemmin.

Lavandulan nokkos-koivu hiusöljy on uusi suosikkini ja sopii erinomaisesti kesätukan hoitoon.  Öljy elvyttää päänahkaa ja hoitaa kuivia ja elottomia hiuksia. Olen käyttänyt öljyä hiusnaamiona ennen pesua, noin 15-20 minuuttia. Öljyä voi myös lisätä kuiviin latvoihin eli se sopii sekä märkiin että kuiviin hiuksiin ja päähierontaan. Öljyn sisältö: Nokkos-koivunlehti öljyuutos (manteliöljy (70 %), hamppuöljy, nokkonen, koivunlehti), tuoksuöljy.  Lavandula on aitoa lähikosmetiikkaa. Tuotteiden raaka-aineet tulevat pääosin läheltä, yrtit ja kasvit viljellään ja kerätään Karjaalta ja lähiseudulta Lavandulan valikoimaan kuuluu tuotteita sekä kasvoille että keholle kuten kuorinta- ja hoitovoiteita ja öljyjä.  Monet salvat ja öljyt sisältävät luomuöljyjä ja ne ovat hajustamattomia eivätkä sisällä haitallisia lisäaineita.Tukkani  lähes "suorana".


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...