sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Kirppistouhuja ja aarteitaKaksi viikkoa sitten vuokrasimme pöydät kahdelta itsepalvelukirpputorilta ja kauppa on tähän asti käynyt kohtalaisesti. Toinen paikka on Karjaan keskustan Sineaaria, jossa tavara liikkuu varsin hyvin. Täällä meillä on pöytä numero 95 ja myynnissä on mm. kirjoja, kodin pientavaroita, Arabiaa ym. suomalaista muotoilua, lasten ja naisten vaatteita ja kenkiä sekä pikkuesineitä. Ruukki-kirppiksellä on enemmän astioita ja lasia kuten Arabiaa, Pentikiä, Iittalaa sekä työkaluja ja lemmikkien tarvikkeita, pöytämme numero on 124. Molemmissa paikoissa myydään tavaraa Skeppsdalin löytöeläinkodin eläinten hyväksi. Tänä viikonloppuna on Billnäsin perinne- ja antiikkipäivät, joten pienessä ruukkikylässä vilisee porukkaa.

Lainasin kirjastosta pari kirjaa helpottamaan tavaroiden hinnoittelussa.  Arabian kahvikuppimalleja on satoja, enkä ole vielä löytänyt kaikkia kaapissani olevia malleja näistä kirjoista. Facebookissa on erilaisia ryhmiä antiikin harrastelijoille ja pitää seuraavaksi liittyä näihin. En halua tehdä mokia eli myydä aarteitani liian halvalla.
Kirppispöydät on hyvä pitää siistissä järjestyksessä. Täyteen ahdattu pöytä ei houkuttele myyjiä. Tässä on Hesarin vinkit siitä, miten saa kirpputoritavarat kaupaksi:

1. Jätä halpakaupan kulahtaneet trikootopit kotiin.
2. Vaatteiden lisäksi kaupaksi käyvät muun muassa Iittalan ja Arabian astiat, hajuvedet, korut ja kodinelektroniikka.
3. Tee pöydästäsi houkuttava.
4. Sopiva hinta vaatteesta on yleensä 3–10 euroa. Ole valmis neuvottelemaan hinnasta: tinkiminen kuuluu kirpparille.
5. Valitse myyntipaikka tarkkaan.

Kirjoista apua aarteiden tunnistamiseen ja hinnoitteluun.

Trendikkäitä kiinalaisia emalikulhoja on kaupan.

Sineraarin pöytä numero 95.

Ruukki-kirppiksen pöytä numero 124: Arabiaa, Pentikiä, Iittalaa ym.

Kuka tunnistaa Arabian astiaston?

Arabian lautanen, toistaiseksi tuntematon malli.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...