tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kirpputorin kautta kierrätykseenKaksi kertaa vuodessa järjestettävä Siivouspäivä on saavuttanut valtavan suosion ja kirpputoreja ja kierrätystempauksia järjestetään myös muina aikoina. Päätimme naapurin kanssa vuokrata heinäkuun ajaksi pöydät kahdesta itsepalvelukirpputorista.  Länsi-Uudellamaalla on paljon kirpputoreja ja tavara liikkuu hyvin. Olemme järjestäneet kolme pihakirppistä Siivouspäivänä paikallisen löytöeläinkodin puolesta ja tälläkin kertaa meillä on omien tavaroidemme lisäksi runsaasti löytöeläinten hyväksi myytäviä tavaroita.  Toinen pöydistämme sijaitsee Karisma Itsepalvelukirpputorilla Karjaalla osoitteessa Kauppiaankatu 5, 2. krs. Kirppis on auki ma-pe klo 10-17 ja la 9-13. Kirppiksellä on myynnissä vaatteita, kirjoja, kodin tavaroita, levyjä ja muuta tuttua kirppistavaraa. Pöytämme numero on 95. Toinen paikka on suosittu Billnäsin Ruukki-kirppis, joka on auki joka päivä. Kesäisin aukioloajat ovat ma-pe klo 12-18, la 10-16 ja su 12-16. Täältä löytyy antiikkia, huonekaluja, käyttötavaroita, työkaluja ja paljon muuta. Kannattaa tulla kauempaakin ja voin suositella Billnäsin perinne- ja antiikkipäiviä, jotka järjestetään 10.-13.7.2014. Silloin koko Billnäsin Ruukin alue täyttyy myyntikojuista. Ruukki-kirppis löytyy kävelymatkan päästä Ruukin alueesta, joten muista poiketa. Pöytämme numero on 124 ja käymme täydentämässä pöytää ennen markkinoita.
Karisman pöytä 95 maanantaiaamuna.

Billnäsin Ruukki-kirppis, pöytä 124.

Miksi haluamme auttaa löytöeläimiä?
Heitteille jätettyjä tai muista syistä kodittomia eläimiä on yhä enemmän. Kyseisessä löytöeläinkodissa eli Skeppsdal Familyssä hoidetaan vuositasolla jopa 250-300 eläintä oman työn ohessa. Määrä kasvaa koko ajan ja eläimet tarvitsevat ruokaa ja rokotuksia ja usein eläinlääkärin apua ja lääkkeitä.

Muutama sana hinnoittelusta


Kirpputoritavaran hinnoittelu on taitolaji. Ostajat haluavat tehdä ”löytöjä”, mutta löytö ostajalle, voi olla myyjän kannalta huono kauppa. Olen järkeillyt asian näin: Jos tavara on käyttämätön, esimerkiksi avaamattomassa pakkauksessa, hinta on alhaisempi kuin ovh, mutta en lähde dumppaamaan hintoja. Jos kyseessä on kaappiin unohdettu tavara, jolla ei ole tunnearvoa, hinta on alhaisempi. Lisäksi pöydässä pitää olla ns. ”tärppejä” eli muutaman euron tai alle maksavia tavaroita. Keräilyesineet ovat omaa luokkaansa. Olen tutkinut eri sivustojen hinnastoja ja päässyt kärryille siitä, mitä esimerkiksi Arabian vanhat astiat maksavat. Todella hyvä sivu on Wanhat kupit, josta löysin mummoni kahvikupit ym. aarteita. En halua lahjoittaa arvokkaita tavaroita tuntemattomille ihmisille, vaan jos ja kun myyn nämä kupit, niistä saa maksaa.  Tottuneet kirppiksen kävijät tekevät varmaan hyvää businestä, eli ostavat halvalla ja myyvät kalliilla. Toivon kuitenkin, että omat tavarani menevät suoraan loppukäyttäjälle, ilman välikäsiä.

Välillä miettii, miksi joku haluaa maksaa naarmuisesta peltipurkista tai ruostuneesta koukusta niin paljon, mutta ehjistä ja käyttökelpoisista vaatteista tai kengistä ei saa juuri mitään. Ns. Miesten tavarat eli erilaiset työkalut ja sähköhässäkät ovat myös vaikeita hinnoitella, mutta nämä tavarat menevät yleensä hyvin kaupaksi. Molemmilla kirpputoreilla on myynnissä myös ”omia” tavaroitamme. Pöytävuokra tekee yhteensä jo 120 euroa/kuukausi + pieni myyntiprovisio toisessa paikassa ja tavaroiden lajittelu, hinnoittelu ja esillepano käy työstä. Tämä on siis meidän kesäduunimme. Arviolta puolet tavaroista myydään kuitenkin hyvän asian puolesta.  Jos haluat lahjoittaa tavaraa myyntiin löytöeläinkodin puolesta, otathan yhteyttä. Käyttöesineitä kuten astioita ym. otetaan mielellään vastaan.  Kommentteja saa myös jättää blogiin, jos käyt ostoksilla. Olisi mielenkiintoista kuulla, minne tavarat matkaavat seuraavaksi.
Tässä vielä pieni näyte tavaroista, jotka ovat myynnissä loppuviikosta alkaen löytöeläinten hyväksi.


Käyttämättömät esineet:

Hackmanin Carelia salaattiottimet, iskemätön pakkaus.  Ovh netissä 35-45 euroa, myyntihinta kirpputorilla 25 euroa.Iittalan lasi, Tapio Wirkkalan Kuura jääpala-astia ja ottimet. Käyttämätön ja alkuperäispakkauksessa. Hinta netissä 45 euroa, myydään hintaan 28 euroa. 


Retro-  ja vintageosasto:
Marianne punaraitapurkki. Tämä ei ole Aarikan riemuraitapurkki, vaikka näyttää samanlaiselta. Purkki on sisältänyt Marianne-karkkeja ja myyn sen nyt 5 eurolla.
Oudot tai hauskat esineet:

En tiedä milloin ja mistä tämä kaveri on muuttanut huusholliini, mutta heppu on piiloutunut jo toistakymmentä vuotta keittiön alakaappiin. Nyt tiemme eroavat, iloisen ja värikkään veikon saa 2 eurolla.

Perinteiset kirppistavarat:
Englantilaiset Biltons teemukit, 2 euroa/kpl.Tärpit:

Manneken Pis pelikortit, käyttämättömät, 54 eri asua. Pelikortit saa nyt 80 sentillä.


Nalle Puh ja Möhköfantti DVD, hinta 50 senttiä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...