Mansikkaleivos on Tammisaaren Vanhan kaupungin kahvilan
suosituimpia leivonnaisia. Tässä ohje. Kakusta
tulee gluteeniton vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauheseokseen. Kuohukerma voidaan vaihtaa soijakermaan, jos
halutaan maidoton versio.
4 muna
2 dl sokeria
1 dl (vehnä) tai gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
1 dl (vehnä) tai gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte ja koristelu:
1-2 l mansikoita
1 pussi valmista vaniljakastiketta
3 dl kuohukermaa
makeata kakkuhyytelöä
1-2 l mansikoita
1 pussi valmista vaniljakastiketta
3 dl kuohukermaa
makeata kakkuhyytelöä
Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten
munankeltuaiset, yksi kerrallaan joukkoon. Lisää sokeri ja lopuksi jauhot ja
leivinjauhe. Levitä taikina noin sentin paksuisena uunipellille ja paista 200
asteessa, kunnes se on saanut hienon värin.
Täyte:
Tee vaniljakastike pakkauksen ohjeen mukaisesti. Vatkaa kera ja sekoita vaniljakastikkeeseen paksuksi täytteeksi.
Tee vaniljakastike pakkauksen ohjeen mukaisesti. Vatkaa kera ja sekoita vaniljakastikkeeseen paksuksi täytteeksi.
Kokoaminen:
Jaa kakkupohja kahteen yhtä suureen osaan. Levitä suurin osa täytteestä toiselle osalle. Aseta toinen osa päälle ja levitä loput täytteestä sen päälle. Aseta peratut mansikat päälle ja sivele lopuksi mansikat kuumalla kakkuhyytelöllä. Anna jäähtyä.
Jaa kakkupohja kahteen yhtä suureen osaan. Levitä suurin osa täytteestä toiselle osalle. Aseta toinen osa päälle ja levitä loput täytteestä sen päälle. Aseta peratut mansikat päälle ja sivele lopuksi mansikat kuumalla kakkuhyytelöllä. Anna jäähtyä.
Lähde: Kirja Café Gamla Stan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti