maanantai 7. heinäkuuta 2014

Mansikkaleivos – Tammisaaren Café Gamla Stanin suursuosikki



Mansikkaleivos on Tammisaaren Vanhan kaupungin kahvilan suosituimpia leivonnaisia. Tässä ohje. Kakusta tulee gluteeniton vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauheseokseen.  Kuohukerma voidaan vaihtaa soijakermaan, jos halutaan maidoton versio.

4 muna
2 dl sokeria
1 dl (vehnä) tai gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte ja koristelu:
1-2 l mansikoita
1 pussi valmista vaniljakastiketta
3 dl kuohukermaa
makeata kakkuhyytelöä

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten munankeltuaiset, yksi kerrallaan joukkoon. Lisää sokeri ja lopuksi jauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina noin sentin paksuisena uunipellille ja paista 200 asteessa, kunnes se on saanut hienon värin.

Täyte:
Tee vaniljakastike pakkauksen ohjeen mukaisesti.  Vatkaa kera ja sekoita vaniljakastikkeeseen paksuksi täytteeksi.

Kokoaminen:
Jaa kakkupohja kahteen yhtä suureen osaan. Levitä suurin osa täytteestä toiselle osalle. Aseta toinen osa päälle ja levitä loput täytteestä sen päälle. Aseta peratut mansikat päälle ja sivele lopuksi mansikat kuumalla kakkuhyytelöllä. Anna jäähtyä.

Lähde: Kirja Café Gamla Stan.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...