tiistai 1. heinäkuuta 2014

Summertime BluesTämän hetken kuumimpia keskustelunaiheita on kesäsää, joka ei ole niin kuuma tai edes niin lämmin kuin toivoisi. Kesäkuun keli oli varsin surkea, tai ainakin tuntuu siltä. Vettä satoi harvinaisen paljon ja olen edelleen yhtä kalpea kuin talvella. Touko-kesäkuun vaihteessa en ehtinyt nauttia lämpimistä ja aurinkoisista päivistä ja kuvittelin, että niitä tulee jatkossakin. Eipä tullut. Mittari näyttää tällä hetkellä + 13 astetta ja taivaalla roikkuu uhkaavasti sadepilviä. Harmittaa kaikkien lomalaisten puolesta, varsinkin niiden, jotka pitivät koko lomansa kesäkuussa. Kaikilla ei ole mahdollisuuksia matkustaa etelän lämpöön ja nyt pitäisi sitten jaksaa seuraavaan lomaan. Toisaalta, elämästä voi ja pitää nauttia myös huonoimpina keleinä. Kesätapahtumien osalta tämä vuosi ei ole mikään lottovoitto. En menisi vapaaehtoisesti kesäteatteriin tai ulkoilmakonserttiin, jos luvassa on viileä ja sateinen ilma.

Viime viikolla olin kuitenkin yhdessä kesäteatterissa eli Mustion Linnan Kesäteatterin ensi-illassa.  Tänä vuonna Mustiossa vietetään kesäteatterin 10-vuotisjuhlaa farssilla Täydellinen Tätini. Mukana ovat mainiot Jani Karvinen, Heli Sutela ja Sixten Lundberg sekä nuori lupaus Vilma Kinnunen.  Pidin hullunhauskasta esityksestä, tuotantotiimi osaa asiansa ja Mustion Linnan ympäristö on vierailun arvoinen. Plussaa tulee myös teatterin katetusta katsomosta ja siitä, että näytelmä kestää noin pari tuntia väliaikoineen. Tämä on minusta sopiva pituus, en ymmärrä miksi joidenkin kesäteattereiden esitykset venytetään jopa yli kolmeen tuntiin. Illan outfit oli viileästä säästä johtuen seuraava: T-paita, neuleliivi, pitkähihainen paitapusero, paksu neuletakki ja ulkoilutakki. Pitkien housujen alla oli juoksutrikoot ja polvien päällä vielä fleecehuopa. En palellut!

Viikonlopun kolmen kisan golfkilpailu pelattiin vaihtelevassa säässä. Perjantaina oli puolipilvistä ja poutaa, lauantaina saimme nauttia shortsikeleistä eli silloin oli jopa noin + 19 astetta.  Sunnuntaina tipahdin taas takaisin maan pinnalle ja vedin legginsit ja kahdet housut jalkaan. Lämpöasteita oli + 12 ja vettä satoi lähes koko ajan.  Mutta koleassa säässä voi olla myös hyviä puolia, tässä muutama:
  • Hyttyset ja paarmat eivät häiritse 
  • Viileässä nukkuu paremmin 
  • TV:sta tulee jalkapallon MM-kisat – satoi tai paistoi 
  • Nurmikko ei kasva niin nopeasti kuin lämpimässä säässä – vähemmän leikattavaa 
  • Viileässä säässä kukkaloisto kehittyy hitaasti ja kukista ehtii nauttia pitempään 
  • Sadekelin aikana ehtii siivota ja tyhjentää kaappeja kirpputoreja varten – joissa muuten liikkuu tällä kelillä paljon porukkaa 
  • Viileän ja sateisen jakson jälkeen nauttii entistä enemmän aurinkoisista päivistä – ehkä jo huomenna.Mustion komea linna, jossa tarjottiin väliaikakuoharit.

Linnanpuiston kauniita yksityiskohtia.

Viime lauantaina kalpeat koipeni pääsivät ensimmäistä kertaa
tänä vuonna nauttimaan auringonpaisteesta.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...