tiistai 12. elokuuta 2014

Gluteenittomat patukat testissä – Quest Bar ja Leadrin So Lo-Carb


En yleensä käytä proteiini- tai välipalapatukoita, mutta joskus niistä voi olla hyötyä. Patukat toimivat hätävarana esimerkiksi matkoilla ja ovat toki terveellisempiä kuin tavalliset suklaapatukat. Patukoita ei ole aiemmin saanut gluteenittomana, joten se on yksi syy, minkä takia en ole näitä käyttänyt. Toinen syy on, että patukat sisältävät paljon sokeria, eivätkä ole sen takia kovin terveellisiä. Tänä kesänä olen kokeillut pari uutta patukkaa, jotka ovat molemmat gluteenittomia.  

Ensimmäinen on kotimainen Leader So Lo-Carb patukka, jota on saavavilla kolmessa eri maussa: sitruuna-inkivääri, mansikka ja mustikka. Olen maistanut kaikkia kolmea ja mielestäni mustikka ja sitruuna-inkivääri ovat ihan syötäviä. Mansikka on aika keinotekoisen makuinen.
Patukoiden ravintosisältö per 1 patukka á 61 g on:
Energia 805 kj / 192 kcal
Rasva 5,5 g
Hiilihydraatit 26 g
sokerit 4,8 g
polyolit 19,5g
Proteiini 17g
Suola 0,1g
Kuitu 1,9g
Laktoosi 0,5g

Patukan hinta on marketissa noin kaksi euroa. Nettikaupassa patukoita voi ostaa isompia eriä, jolloin hinta on alhaisempi, esimerkiksi tästä: Hyvinvoinnin.fi. Suomen suurin terveystuotteiden verkkokauppa!

Pari viikkoa sitten kävin hakemassa Fitnesstukun paketin postista. Voitin aiemmin kesällä Hikikinkku-blogin reseptikisassa lahjakortin ko. verkkokauppaan ja tilasin kuivattuja hedelmiä, kookoshiutaleita, karppisokeria ja muita leivontaan soveltuvia tuotteita. Kunhan helteet hellittävät, voi taas kokeilla uusia reseptejä.Tilasin myös Quest Bar-patukoita, jotka ovat saaneet paljon huomiota eri blogeissa.
Quest Barit ovat sokerittomia, gluteenittomia ja vähähiilihydraattisia patukoita, joissa on n. 20 g proteiinia ja 160-200 kilokaloria per patukka. Patukat sisältävät paljon ravintokuitua ja niitä on kehuttu herkullisiksi. Tilasin kolme eri makua: Vanilla Almond Crunch, Banana Nut Muffin ja Strawberry Cheesecake. Makuja löytyy toistakymmentä ja nimet ovat varsin houkuttelevia: Apple Pie, Choco Chip Cookie ja Mixed Berry. Strawberry Cheesecake ei ollut kovin hyvä, maku oli keinotekoinen mutta muut patukat olivat varsin hyviä ja maistuivat pähkinältä. Maku ei ollut liian makea.

Tässä Vanilla Almond Crunchin ravintosisältö per 100 g.
Yksi patukka painaa 60 g.

Energia 350 kcal
Rasva 15 g, josta tyydyttynyttä 1 g
Hiilihydraatit 35 g
sokerit 2 g, joista polyoleja 0 g
Proteiini 17g
Suola 2g
Kuitu 33 g
Joissakin ohjeissa kerrottiin, että patukat voi lämmittää mikrouunissa, jotta maku paranee, mutta en ole kokeillut tätä. Quest Bar on patukka, joka sopii esimerkiksi mukaan golfkierrokselle, matkalle tai kokoukseen, jossa ei ole mahdollista pitää ruokataukoa. Hinta on noin 3 euroa/kpl, ja se on varsin paljon yhdestä välipalasta. Puolikas patukka voi tosin riittää, koska Quest Bar sisältää proteiinin lisäksi runsaasti kuitua, joka täyttää vatsan. Jos vaihtoehtona on pulla tai muu makea välipala, valitsen mieluummin proteiinipatukan.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...