tiistai 26. elokuuta 2014

Kokemuksia kesän kirppistelystä ja iltatoreistaKesä lähenee loppuaan ja ensi lauantaina vietetään taas Siivouspäivää. Olen osallistunut tapahtumaan kolmena edellisenä kertana myyjänä, mutta tällä kertaa aion pitää taukoa.  Jos joku kiva kirppis osuu kohdalle, olen valmis tekemään hyviä löytöjä, mutta tällä kertaa en myy mitään. Edellisten Siivouspäivien tempaukset tehtiin löytöeläinkodin hyväksi, mutta nyt kaapit on siivottu niin perusteellisesti, ettei myytävää juuri enää ole.

Kerroin aiemmin tässä blogissa itsepalvelukirppiksistä, joissa meillä oli naapurin kanssa pöydät varattu heinäkuun ajaksi. Toisessa paikassa, eli Karjaan Sineraarissa, kauppa kävi kohtuullisen hyvin. Toisessa taas, Billnäsin Ruukkikirppiksessä, myynti jäi alle odotusten.
Koska myytävää tavaraa oli paljon, päätin kokeilla myös iltatoreja. Kävin pari kertaa Hangon iltatorilla ja mukaan otin sekä omia että jälleen kerran löytöeläinkodin hyväksi myytäviä tavaroita. Lisäksi myytävänä oli Lavandulan lähikosmetiikkatuotteita ja makusiirappeja. Hangon iltatori on todella vilkas ja siellä on oma tunnelmansa. Hankolaiset, kesäasukkaat ja satunnaiset matkailijat ja veneilijät ovat aktiivisia ja tulevat tutustumaan myytäviin tuotteisiin ja kauppa käy myös varsin hyvin. Paikalla on paljon ammattimyyjiä, mutta myös harrastelijoita, joita itse edustan.

Toinen kiva paikka on Tammisaaren iltatori, jossa kävin peräiti neljä kertaa kesän aikana. Torimaksu on Tammisaaressa edullinen ja paikasta maksetaan 5-10 euroa, kun Hangossa halvin paikka maksaa 16 euroa. Oma pöytä pitää olla mukana molemmilla toreilla. Tammisaaren tori sijaitsee kauniilla paikalla uimarannan läheisyydessä ja auton voi pysäköidä myyntipöydän taakse. Myyjiä oli vähemmän kuin Hangossa, mutta asiakkaita riitti aika hyvin aina viimeiseen iltatoriviikkoon asti. Silloin ukkosmyrsky keskeytti torin ja kaikille tuli kiire lähteä kotiin. Olin yhtenä sunnuntaina myös Fiskarsin Ruukin torilla, mutta kauppa kävi laimeasti. Olin valinnut väärän paikan, keskellä toria oli vilkkaampaa.

Kannattiko?

Kannatti ehdottomasti siivota kaapit ja myydä tarpeettomat tavarat pois. Loput vaatteista lahjoitin Balitan keräykseen ja jotkut Arabian ja Hackmanin aarteet ovat edelleen myynnissä Tori.fi:ssa ja Facebookissa vanhojen astioiden kirppissivuilla. Kirppu- ja iltatorimyynnillä ei tosin rikastu ja tavaroiden lajittelu, hinnoittelu ja siirtäminen on aikaa vievää ja välillä raskastakin hommaa. Ehdottomana plussana on sekä tuttujen että uusien ihmisten tapaaminen toreilla. Toreja kiertää vakiomyyjäporukka, johon helposti tutustuu ja jonka kanssa voi vaihtaa kuulumisia. Toreista jäi paljon kivoja muistoja ja toivon, että minulla on ensi kesänä taas mahdollisuus kiertää näitä ihania paikkoja.

Tammisaaren iltatorilla. Myynnissä oli omia aarteita ja
löytöeläinkodin hyväksi myytäviä tavaroita.

Lavandulan luonnonkosmetiikkaa.

Lavandulan kesän tuoksuiset koivusaippuat menivät hyvin kaupaksi.

Näköala myyntipaikasta oli hieno. Tammisaaren
uimaranta on aivan iltatorin vieressä.

Naapurimyyjien tarjontaa: Smycken á la Nilla.

Lisää koruja...

... ja riippumattoja.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...