sunnuntai 31. elokuuta 2014

Loviisan Wanhat Talot -tapahuma hellii kaikkia aistejaJos rakastaa vanhoja puutaloja, kauniita koteja, hauskoja sisustusratkaisuja, viehättäviä puutarhoja, antiikkia ja taidetta, kirpputoreja ja lähiruokaa, kannattaa suunnata Loviisaan, jossa järjestetään Loviisan Wanhat Talot. Kävin eilen paikan päällä ja olen vieläkin hieman sekaisin kaikista kokemuksista.  LWT:ssa on tänä vuonna mukana noin 40 kohdetta, suurin osa yksityiskoteja. Lisäksi päivien aikana järjestetään paljon muita tapahtumia työnäytöksistä ja perinnerakentamisen luennoista antiikki- ja keräilytoreihin. Viehättävä pikkukaupunki täyttyi eilen myös lukemattomista yksityisistä kirpputoreista ja myös lähiruoalla on oma paikkansa.

Tulin Loviisaan vähän ennen klo 10, ostin lipun ja kävin ensin torilla tutustumassa antiikki- ja kirpputorikojuihin. Tavaraa oli todella paljon, hyväkuntoisia ja hinta-laatusuhde oli mielestäni hyvä. Sen jälkeen kävin lähellä olevalla tapahtumatorilla ja muutamassa sisustusliikkeessä ennen tankkausta Vaherkylän konditoriassa. Talokierrokselle ei kannata lähteä tyhjällä vatsalla. Sen jälkeen kävelin ITU-torin läpi, jossa oli lähiruokatuottajia ja käsityöläisiä. Ah, mitä ihania makuja ja tavaroita täältä löytyikään.


Ehdin päivän aikana vierailla noin viidessätoista talossa, enempää ei mielestäni ehdi eikä jaksa yhdessä päivässä ja aikaa menee muuhunkin. Loviisassa oli eilen niin paljon ohjelmaa että päätä huimaa vieläkin. Kävin mm. keräilymessuilla, Suolatorin markkinoilla ja taidenäyttelyssä. Kaikki järjestelyt sujuivat hyvin, auton sai hyvin parkkiin, oppaita oli lähes joka kadunkulmassa eikä pahoja jonoja syntynyt missään. Ruokapaikkoja oli tarpeeksi ja tunnelma oli loistava. Siellä täällä kuului musiikkia, aurinko paistoi ja ihmiset olivat hyvällä tuulella. Mikä ihana tapa viettää kesäkauden viimeistä lauantaita.

Jos missasit tapahtuman, mutta olet kiinnostunut Loviisan Vanhoista taloista, kannattaa käydä Loviisassa joulukuussa. Taloja voi nimittäin ihailla myös joulun alla, jolloin osa vanhoista puutalokodeista pitää ovensa avoinna yleisölle kahtena tapahtumaviikonloppuna. Loviisassa kannattaa toki käydä muutenkin. Jos tämä on sinulle uusi kohde, yllätyt varmasti positiivisesti.
Tässä osa päivän kuvista. Kuvia voi klikata isommiksi.

Torilla myytiin mm. antiikkia.

Tapahtumatorin pop-up kahvilassa kävi kuhina.

The Little Scrub Shop - ihana pikkupuoti, jossa
myydään mm. luonnonkosmetiikkaa. Upeat
 "enkelivalaisimet" eivät ole kaupan.

Lisää kirpputoritavaraa. Loviisa oli lauantaina kirppistelijän taivas.

Vaherkylän konditoria houkutteli
monenmoisilla herkuilla.

ITU-torin tarjontaa.

Liisantalon lisäsiipi on rakennettu linnuille.
Auringon puolella - kiva piharatkaisu.

Pitkänpöydäntalo oli yksi suosikeistani. Tilavat huoneet, kaunis
sisustus.

Pitkänpöydän talo piha oli täynnä
taidetta ja kivoja yllätyksiä.

Korukoukkuja tuliaisiksi kierrätystä arvostaville ystäville.

Ringströms gård - makuuhuoneen kaunis seinä.

Villa Lilla Gula tarjosi monta kivaa sisustusideaa.

Vackerbackan uuden ja vanhan yhdistäminen toimii hienosti.

Almintalon komea puutarha.

Helgan yksityiskohtia.

Viisaita sanoja korjaamisesta ja rakentamisesta.

Villa Josessa oli mielettömän kauniit
kakluunit ja muita kauniita ratkaisuja.

Kappelin eteisen komeat hahmot.

Kahvilan tunnelmallinen sisustus.

Ansaittu teetauko talokierroksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...