Fenkoli on meillä Suomessa varsin harvinainen herkku, mutta olen
syönyt esimerkiksi Belgiassa erinomaista fenkolirisottoa. Eilen fenkolia oli
tarjolla Suomen suurimmassa Prismassa, tosin ruotsalaista, mutta päätin ostaa
muutaman kappaleen. Tänään tein fenkolikeittoa, josta tuli oikein hyvää.
2 pientä fenkolia (n. 400 g)
1 rkl voita
n. ½ dl kasvislientä
mustapippuria
100 g Philadelphia 3 % tuorejuustoa
tillisilppua
1 rkl voita
n. ½ dl kasvislientä
mustapippuria
100 g Philadelphia 3 % tuorejuustoa
tillisilppua
Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja kuullota voissa
miedolla lämmöllä, noin 10-15 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja keitä noin 10
minuuttia. Soseuta fenkoli yhdessä pippurin ja tuorejuuston kanssa tehosekoittimessa
varovaisesti, liemi on kuumaa. Lisää kasvislientä, jos keitto on liian paksua
ja lämmitä tarvittaessa uudestaan kattilassa tai mikroaaltouunissa. Ripottele päälle tillisilppua. Minusta keittoon ei tarvitse lisätä muita mausteita, koska fenkolin
maku tulee näin parhaiten esille. Tuorejuuston tilalle voit käyttää kermaa tai
soijakermaa, mutta vähärasvaisesta tuorejuustosta saa kevyemmän version.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti