keskiviikko 20. elokuuta 2014

Pehmeä fenkolikeitto



Fenkoli on meillä Suomessa varsin harvinainen herkku, mutta olen syönyt esimerkiksi Belgiassa erinomaista fenkolirisottoa. Eilen fenkolia oli tarjolla Suomen suurimmassa Prismassa, tosin ruotsalaista, mutta päätin ostaa muutaman kappaleen. Tänään tein fenkolikeittoa, josta tuli oikein hyvää.

2 pientä fenkolia (n. 400 g)
1 rkl voita
n. ½ dl kasvislientä
mustapippuria
100 g Philadelphia 3 % tuorejuustoa
tillisilppua

Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja kuullota voissa miedolla lämmöllä, noin 10-15 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja keitä noin 10 minuuttia. Soseuta fenkoli yhdessä pippurin ja tuorejuuston kanssa tehosekoittimessa varovaisesti, liemi on kuumaa. Lisää kasvislientä, jos keitto on liian paksua ja lämmitä tarvittaessa uudestaan kattilassa tai mikroaaltouunissa. Ripottele päälle tillisilppua. Minusta keittoon ei tarvitse lisätä muita mausteita, koska fenkolin maku tulee näin parhaiten esille. Tuorejuuston tilalle voit käyttää kermaa tai soijakermaa, mutta vähärasvaisesta tuorejuustosta saa kevyemmän version. 


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...