Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl kookospalmusokeria
1 muna
2 dl gluteenitonta jauheseosta
1 tl leivinjauheita
125 g voita tai margariinia
1 dl kookospalmusokeria
1 muna
2 dl gluteenitonta jauheseosta
1 tl leivinjauheita
Täyte:
1 tlk maitorahkaa
1 tlk ranskankermaa (kevyt)
½ dl karppisokeria tai tavallista sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria tai aitoa vaniljaa
2 rkl perunajauhoja
1 rkl sitruunamehua
½ l vadelmia (tuoreita tai pakastemarjoja)
1 tlk maitorahkaa
1 tlk ranskankermaa (kevyt)
½ dl karppisokeria tai tavallista sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria tai aitoa vaniljaa
2 rkl perunajauhoja
1 rkl sitruunamehua
½ l vadelmia (tuoreita tai pakastemarjoja)
Vadelmakausi on nyt parhaimmillaan ja vadelmat sopivat erinomaisesti rahkakakun täytteeksi. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, käytä esim. isoa ruokalusikkaa.
Sekoita täyteainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Kypsennä kakkua 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja reunat ovat irronneet vuoasta. Levitä vadelmia kypsän kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti