tiistai 23. syyskuuta 2014

Punajuuri-omenakeitto – helppoa kausiruokaa



Tämän reseptin olen löytänyt Sydänmerkki-sivuilta ja keitto on terveellistä ja sydänystävällistä ruokaa. Käytin tänään pitkiä punajuuria, joita on helppo leikata.

600 g tuoretta punajuurta (n. 3 isoa tai 5-6 pienempää)
1 iso porkkana
2 vihreää omenaa
2 rkl rypsiöljyä
1 l vettä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua tai tuoretta timjamia
100g maustettua kevyttuorejuustoa

Alkuperäiseen reseptiin kuuluivat myös 1 sipuli ja 2 valkosipulinkynttä, mutta koska en tykkää sipulista, jätin ne pois.

Kuori ja pilko punajuuret, porkkana, omenat. (ja sipuli. Viipaloi valkosipulinkynnet.) Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset kevyesti. Lisää vesi, suola, pippuri ja timjami.  Jos käytät tuoretta timjamia, leikkaa se hyvin pieneksi silpuksi, mutta keittoon saattaa jäädä kovia tikkuja. Keitä miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia, kunnes kaikki ainekset ovat pehmenneet. Lisää tuorejuusto ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää keitinlientä, jos keiton koostumus on liian paksu. 


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...