Nyt kannattaa
käydä metsässä keräämässä puolukoita tai ostaa niitä torilta ja pakastaa talven
varalle. Puolukat maksavat noin 4 euroa/litra ja jos ostaa isomman erän,
litrahinta on edullisempi. Puolukka on monipuolinen marja ja sopii hyvin esimerkiksi liha-aterioiden
kanssa ja puolukkasurvos kruunaa kaalilaatikon. Puolukkaa voi käyttää
salaateissa, smoothiessa ja jälkiruoissa. Puolukat sisältävät muiden
kotimaisten marjojen tavoin runsaasti hyvinvoinnille tarpeellisia
ravintoaineita kuten antioksidantteja. Eilen tein suussa sulavan puolukkapiirakan,
jossa on pehmeä kinuskitäyte.
Piirakkapohja
150 g huoneenlämpöistä voita
2 rkl sokeria (käytin karppisokeria)
4 dl jauhoja, käytin Provenan kauraleipäseosta
1 kananmuna
Piirakkapohja
150 g huoneenlämpöistä voita
2 rkl sokeria (käytin karppisokeria)
4 dl jauhoja, käytin Provenan kauraleipäseosta
1 kananmuna
Kinuskitäyte
3 dl kuohukermaa
1 dl sokeria (käytin ½ dl kookospalmusokeria ja ½ dl karppisokeria)
½ dl siirappia (käytin agavesiirappia)
4 dl puolukoita
3 dl kuohukermaa
1 dl sokeria (käytin ½ dl kookospalmusokeria ja ½ dl karppisokeria)
½ dl siirappia (käytin agavesiirappia)
4 dl puolukoita
Sekoita
piirakkapohjan ainekset yhteen ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Aseta vuoka jääkaappiin 20-30 minuutiksi. Paista 200 asteen lämmössä 15-20
minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä.
Kinuskitäyte:
Keitä kerma, sokeri ja siirappi hiljalleen miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia
välillä sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja sekoita puolukat joukkoon. Kaada
täyte piirakkapohjalle ja anna jäähtyä ennen kuin leikkaat piirakasta annospaloja.
![]() |
Puolukkapiirakan pohjaan käytin Provenan kauraleipäseosta. |
![]() |
Värikkäät supermarjat. |
![]() |
Pohja on tummempi kuin vehnäjauholla leivottu piirakkapohja. |
![]() |
Kinuskitäytteestä tuli vaalea. Käytin vaaleata luomu-agavesiirappia. |
![]() |
Uunista otettu piirakka. Täyte jähmettyi muutamassa tunnissa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti