torstai 16. lokakuuta 2014

Lehtikaali-banaanismoothie



Yllätyin positiivisesti kun löysin lehtikaalia lähimarketista. Lehtikaali on tähän asti ollut meillä harvinainen herkku, mutta nyt tämän ravinnerikkaan kasvin käyttö on yleistynyt. Lehtikaalia voi käyttää mm. smoothiessa, salaateissa ja keitoissa. Lehtikaali on kuitupitoista ja se sisältää lisäksi C-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia, valkuaisaineita ja rautaa. Kaalista käytetään sen tummanvihreät ja kiharareunaiset lehdet.

Vihersmoothien ohje:
2 dl lehtikaalia
1 banaani
½ omena
1 rkl siemeniä (kurpitsa, auringonkukka)
tuoretta minttua tai sitruunamelissa
2-3 dl vettä

Hienonna ensin vihannekset, siemenet ja hedelmät tehosekoittimessa ja lisää sen jälkeen vesi, kunnes seos on sopivan paksua. 


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...