lauantai 1. marraskuuta 2014

Halloweenin kurpitsajuttuja



Minulla on tänä vuonna elämäni ensimmäinen halloween kurpitsalyhty. Löysin valmiin lyhdyn eilen paikallisesta kukkakaupasta ja päätin hankkia sen itselleni. Hieno lyhty onkin. Lyhdyn voi toki askarrella itsekin, mutta nyt siihen ei ollut ”aikaa” eli inspiraatiota. 



Jos haluat kokeilla itse, tästä löytyy video, jossa on varsin selkeät ohjeet. Ruokala.net

Kurpitsakeitto kuuluu myös tähän viikonloppuun, ja tein omani myskikurpitsasta

Myskikurpitsakeitto

1kg myskikurpitsaa
vettä
kasvis- tai kanaliemikuutio
2 dl ranskankermaa tai (kevyt)kermaa
muskottipähkinää
cayennepippuria
loraus sitruunanmakuista neitsytoliiviöljyä

Kuori kurpitsa, halkaise ja koverra siemenet pois.  Kuoriminen onnistuu hyvin vihannesveitsellä, kun ensin halkaisee kurpitsan kahtia ja asettaa leikkuupinnan alaspäin. Lisää liemikuutio kiehuvaan veteen ja kaada kurpitsapalat kattilaan ja keitä puolisen tuntia, kunnes kurpitsa on pehmennyt.  Kaada keitinvesi toiseen astiaan ja soseuta kurpitsa sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Lisää loput aineet ja tarvittaessa keitinvettä löystyttämään keittoa. Keitto ei tarvinnut minun makuuni suolaa, koska sitä on liemikuutiossa. Tarjoile paahdettujen kurpitsasiementen tai pähkinöiden kanssa.




Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...