Minulla on tänä vuonna elämäni
ensimmäinen halloween kurpitsalyhty. Löysin valmiin lyhdyn eilen paikallisesta
kukkakaupasta ja päätin hankkia sen itselleni. Hieno lyhty onkin. Lyhdyn voi
toki askarrella itsekin, mutta nyt siihen ei ollut ”aikaa” eli inspiraatiota.
Jos haluat kokeilla itse, tästä löytyy video, jossa on varsin selkeät ohjeet. Ruokala.net
Kurpitsakeitto kuuluu myös tähän
viikonloppuun, ja tein omani myskikurpitsasta
Myskikurpitsakeitto
1kg myskikurpitsaa
vettä
kasvis- tai kanaliemikuutio
2 dl ranskankermaa tai (kevyt)kermaa
muskottipähkinää
cayennepippuria
loraus sitruunanmakuista neitsytoliiviöljyä
vettä
kasvis- tai kanaliemikuutio
2 dl ranskankermaa tai (kevyt)kermaa
muskottipähkinää
cayennepippuria
loraus sitruunanmakuista neitsytoliiviöljyä
Kuori kurpitsa, halkaise ja koverra
siemenet pois. Kuoriminen onnistuu hyvin vihannesveitsellä, kun ensin
halkaisee kurpitsan kahtia ja asettaa leikkuupinnan alaspäin. Lisää
liemikuutio kiehuvaan veteen ja kaada kurpitsapalat kattilaan ja keitä puolisen
tuntia, kunnes kurpitsa on pehmennyt. Kaada keitinvesi toiseen astiaan ja
soseuta kurpitsa sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Lisää loput aineet
ja tarvittaessa keitinvettä löystyttämään keittoa. Keitto ei tarvinnut minun
makuuni suolaa, koska sitä on liemikuutiossa. Tarjoile paahdettujen
kurpitsasiementen tai pähkinöiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti