lauantai 8. marraskuuta 2014

Pakurikääpä on tämän syksyn trendikasviTänä syksynä ei ole voinut olla törmäämättä pakurikääpään. Pakurista on tehty erilaisia tee- ja kahvijuomia, ja tästä kaavaillaan uutta vientituotetta. Kyse ei ole suinkaan mistään uudesta kasvista. Suomessa pakuri on kansan keskuudessa tunnettu jo vuosikymmeniä. Sitä käytettiin sotien aikana kahvin korvikkeena, ja se sai lempinimen tikkatee. Aasialla sillä on pitkät perinteet ja Venäjällä pakurin käyttö on ollut osa sikäläistä kansanlääkintäperinnettä jo vuosisatojen ajan. Pakurikääpä sisältää runsaasti terveyttä edistäviä antioksidantteja, jotka tukevat kehon luontaista puolustusjärjestelmää. Pakuria käytetään myös vatsavaivoihin.  Pitää muistaa, että pakurikääpää ei sovi käyttää samanaikaisesti antibioottien tai suonensisäisesti annettavan glukoosin (diabeetikot) kanssa, koska ne toimivat pakurikäävän vastavaikuttajina. Myös sieniallergikkojen tulee välttää pakurikäävän käyttöä.


Törmäsin ensimmäistä kertaa pakurikääpään muutama vuosi sitten Jaakko Halmetojan superfood-luennolla. Tämä epämääräisen muotoinen sieni ei herättänyt minussa silloin mitään suurta mielenkiintoa ja pakurijuoma ei maistunut erityisen hyvältä. Pakurikääpä on yleinen koivun ja eräiden muiden lehtipuiden lahottajasieni. Jaakko uskoi jo silloin pakurikäävän voimaan ja kehui sen monipuolisia ominaisuuksia ja nyt tuntuu, että aika on kypsä ja tuote kiinnostaa kuluttajia. Jaakko Halmetojalta on ilmestynyt jopa kirja, jonka nimi on Pakurikääpä – Opas lääkinnällisten sienten maailmaan.  

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto valitsi pakurikäävän vuoden 2013 rohdoskasviksi pitkän käyttöhistorian, monipuolisten ominaisuuksiensa sekä tieteellisen näytön perusteella. Valinnalla halutaan ”nostaa arvostusta perinteisten luonnonlääkkeiden käyttöä kohtaan sekä muistuttaa rohdosten laajasta käytöstä läpi ihmiskunnan historian”. (Lähde: Ravintolisätiedotus.fi). 


Ostin tällä viikolla pakurikääpäteetä, joka maistuu lakritsalta. Tuote on silti gluteeniton ja oikein hyvän makuista. Hinta oli varsin korkea, noin 10 euroa, mutta samaa teepussia voi käyttää 2-3 kertaa. Samasta teesarjasta löytyy myös muita makuja kuten kaneli ja vanilja. 
Voit tilata  Superfoodit netistä. Suomen laajin valikoima superfoodeja, tarjoushinnoin Hyvinvoinnin Tavaratalosta!
Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...