Tänä syksynä ei
ole voinut olla törmäämättä pakurikääpään. Pakurista on tehty erilaisia tee- ja
kahvijuomia, ja tästä kaavaillaan uutta vientituotetta. Kyse ei ole suinkaan mistään
uudesta kasvista. Suomessa pakuri on kansan keskuudessa tunnettu jo
vuosikymmeniä. Sitä käytettiin sotien aikana kahvin korvikkeena, ja se sai
lempinimen tikkatee. Aasialla sillä on pitkät
perinteet ja Venäjällä pakurin käyttö on ollut osa sikäläistä
kansanlääkintäperinnettä jo vuosisatojen ajan. Pakurikääpä sisältää runsaasti
terveyttä edistäviä antioksidantteja, jotka tukevat kehon luontaista
puolustusjärjestelmää. Pakuria käytetään myös vatsavaivoihin. Pitää muistaa, että pakurikääpää ei sovi
käyttää samanaikaisesti antibioottien tai suonensisäisesti annettavan glukoosin
(diabeetikot) kanssa, koska ne toimivat pakurikäävän vastavaikuttajina. Myös
sieniallergikkojen tulee välttää pakurikäävän käyttöä.
Törmäsin
ensimmäistä kertaa pakurikääpään muutama vuosi sitten Jaakko Halmetojan
superfood-luennolla. Tämä epämääräisen muotoinen sieni ei herättänyt minussa
silloin mitään suurta mielenkiintoa ja pakurijuoma ei maistunut erityisen hyvältä.
Pakurikääpä on yleinen koivun ja eräiden muiden lehtipuiden lahottajasieni.
Jaakko uskoi jo silloin pakurikäävän voimaan ja kehui sen monipuolisia
ominaisuuksia ja nyt tuntuu, että aika on kypsä ja tuote kiinnostaa kuluttajia.
Jaakko Halmetojalta on ilmestynyt jopa kirja, jonka nimi on Pakurikääpä – Opas
lääkinnällisten sienten maailmaan.
Ostin tällä
viikolla pakurikääpäteetä, joka maistuu lakritsalta. Tuote on silti gluteeniton
ja oikein hyvän makuista. Hinta oli varsin korkea, noin 10 euroa, mutta samaa
teepussia voi käyttää 2-3 kertaa. Samasta teesarjasta löytyy myös muita makuja
kuten kaneli ja vanilja.
Voit tilata Superfoodit netistä. Suomen laajin valikoima superfoodeja, tarjoushinnoin Hyvinvoinnin Tavaratalosta!
Voit tilata Superfoodit netistä. Suomen laajin valikoima superfoodeja, tarjoushinnoin Hyvinvoinnin Tavaratalosta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti