maanantai 17. marraskuuta 2014

Wheyhey proteiinijäätelö testissäKävin tänään kuntokeskuksessa tanssitunnilla ja siellä mainostettiin näkyvästi uutta Wheyhey proteiinijäätelöä. Pitihän sitä maistaa ”viran” puolesta. Tuote on rasvaton, sokeriton ja gluteeniton herkku ja näillä kriteereillä siitä saattaa tulla fitnesspiirien suursuosikki. Jäätelö löytyy kolmessa eri maussa: mansikka, vanilja ja suklaa, joista valitsin suklaan, koska arvelin sen olevan luonnollisen makuinen. Yleensä mansikkamakuiset tuotteet eivät ole mansikkaa nähneetkään.  
Suklaajäätelön ainesosat ovat: Vesi, heraproteiini-isolaatti, vispikerma, ksylitoli, kaakao jauhe, emulgointiaine: mono/diglyseiriidi rasvahapot, stabilointiaineet: karobikumi, guarkumi ja karrageeni.

Mielenkiintoista, tuote on rasvaton, mutta sisältää vispikermaa, miten tämä on mahdollista?

Ravintosisältö 100 g
Energia 125 kcal / pikarissa on 150 ml, eli yhteensä 173 kcal
Proteiinia 15 g, pikarissa 23,5 g
Hiilihydraatteja 5 g
Rasvaa 4,5g, joista tyydyttäneitä rasvoja 2 g

Mitä hyvää tässä tuotteessa on?
Jäätelön kaikki ainesosat ovat luontaisia, joten tuote ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita. Tämä on hyvä asia, koska suurin osa kaupan pakastealtaan jäätelöistä on varsinaisia lisäainepommeja.
Wheyheyn valmistuksessa käytetään heraproteiini-isolaattia, joka sisältää kaikki 9 välttämätöntä ja 11 muuta aminohappoa, joita keho tarvitsee. Tutkijoiden mukaan heraproteiini-isolaatti on laadukkain proteiininlähde. Yhdessä pikarissa proteiinia on noin 22-23 g.

Tuote ei sisällä sokeria, mutta on makautettu ksylitolilla, joka on luonnollista koivusokeria. Ksylitoli ei vahingoita hampaita, kuten sokeri ja muut makeutusaineet. Plussaa myös siitä, että jäätelö on gluteeniton, monet jäätelöt sisältävät gluteenia, vaikka ei uskoisi. Keliaakikon kannattaa olla tosi tarkka jäätelöiden kanssa.

Tarvitaanko sitten proteiinijäätelöä?

Jos vaihtoehtona on, että syö jotakin epäterveellistä kuten pullaa, karkkia, suklaapatukkaa tms. niin proteiinijäätelö puoltaa paikkansa. Jos syö muuten terveellisesti, paljon kasviksia ja marjoja, vähärasvaisia maito- ja lihatuotteita ja jättää sokeriset ruoat vähemmälle, niin proteiinijäätelö mahtuu hyvin ruokavalioon. Tämä voi olla juuri se ratkaiseva tekijä kun mennään kuntosalilta kotiin eikä ole mitään ”ruoanlaittoruokaa”. Ruoanlaittoruoka on kevyt välipala, joka pitää näpit irti herkuista, kunnes ateria on valmis ja voimme syödä kunnolla. Wheyhey:n sivuilla kerrotaan, että proteiinijäätelö on maailman ravitsevin jälkiruoka, ja sopii näin ollen myös lapsille. En tiedä pitävätkö lapset jäätelön mausta ja koostumuksesta. Maku oli mielestäni ihan hyvä, mutta koostumukseltaan jäätelö muistutti tahnaa.

Mitä muita vaihtoehtoja on, jos haluaa syödä proteiinipitoisen välipalan?

Sinänsä välipalan myynti kuntokeskuksissa on ihan hyvä idea. Tarjolla on sekä smoothieita että patukoita. Välipalan voi valmistaa helposti ja edullisesti rahkasta, hedelmästä tai marjoista sekä pähkinöistä. Tästä välipalasta saa sekä proteiinia, hiilihydraatteja että rasvaa ilman lisättyä sokeria tai makeutusainetta. Suosittelen mieluummin tällaista vaihtoehtoa. Mutta jäätelö silloin tällöin voi olla paikallaan, jos kukkaro kestää. Pienen pikarin hinta on nimittäin 3,80 euroa!


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...