tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulutunnelmaa Loviisan Wanhan Ajan JoulukodeissaKynttilän valoa, höyryävää glögiä, piparin tuoksua, kauniita koristeita ja aitoa joulutunnelmaa – tätä kaikkea oli tarjolla viime viikonloppuna Loviisassa. Tämä etelärannikon helmi oli huomattavasti hiljaisempi kuin elokuussa LWT-tapahtuman aikana, mutta ehdottomasti vierailun arvoinen. Wanhan Ajan Joulukodit-tapahtumaan osallistui tänä vuonna seitsemän taloa. Lisäksi tarjolla oli hevosajelua, näyttelyitä, joulumyyjäisiä ja muita shoppailumahdollisuuksia. Malmgårdin perinteiset joulumarkkinat järjestettiin myös viime viikonloppuna ja paikalla oli kuulemma ollut paljon myyjiä ja asiakkaita.


Kiersin muutamia taloja ja viihdyin erityisen pitkään Pitkänpöydäntalossa, joka oli viime kesän suosikkini. Tässä ympäristössä on jotakin maagista, voisin muuttaa taloon vaikka heti. Istuin salissa, siemailin glögiä ja mietin, minkälaista olisi asua täällä. Taustalla soi kaunis klassinen musiikki ja joulukiireestä ei ollut tietoakaan. Isäntäväen ystävällinen koira tuli tervehtimään ja siellä ihastelimme muiden kävijöiden kanssa tätä hienoa rakennusta ja sisustusta. Jo viime kesänä ihastuin talon emännän, kuvataideopettaja Kaisa Korpelan, hienoihin keramiikkalyhtyihin. Nyt sain hankittua yhden itselleni, aivan viime tipassa. Lyhdyt olivat menneet kuin kuumille kiville, enkä ihmettele. Olen kiitollinen siitä, että sain taas vierailla tässä kauniissa talossa, tulen varmasti uudestaan.

Vanhassa kaupungissa oli vielä jonkun verran lunta jäljellä ja se lisäsi joulun tunnelmaa. Siellä täällä näkyi hienoja kransseja, kynttilöitä ja muita joulukoristeita. Piipahdin myös Tuhannen tuskan kahvilassa, joka jäi viime kesänä näkemättä. Mahtava paikka, joka on saanut nimensä puutalossa kieltolain aikana toimineen salakapakan mukaan. Pieni kahvila oli tupaten täynnä, mutta pöytä järjestyi ja söin lautallisen riisipuuroa ja luumukiisseliä. Täydellinen päätös jouluiselle retkelle. Tänne kannattaa tulla myös talvella, vaikka Loviisa mielletään kesäkaupungiksi. Täällä on hyvät shoppailumahdollisuudet ja pienet putiikit ovat pullollaan persoonallisia joululahjoja. Palvelu pelaa eikä ole tungosta.  Eikä tänne ole kuin tunnin ajomatka Helsingistä.


Yksi monesta hienoista kransseista.
 
Vackerbackan pihan yksityiskohtia.

Bistro Cantorissa oli joulumarkkinat.

Hevosajelua joulumielisille.

Joulumyyjäisten tarjontaa.

Vanhan roosan värisisiä taloja on useampia.

Joulukuusen käsintehtyjä koristeita.

Pitkänpöydäntalon verannalla.

Verannan yksityiskohtia.

Saman talon salissa.

Tuhannen tuskan kahvila.

Tästä se lähtee, jouluruokaa parhaammasta päästä.

Kevättä odotellessa.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...