maanantai 8. joulukuuta 2014

Monikäyttöinen härkäpapu



Pavut ovat erityisesti hyviä proteiinin ja B-vitamiinin lähteitä. Lisäksi pavuista saa vesiliukoista ravintokuitua, joka alentaa veren kolesterolia ja hidastaa verensokerin nousua aterian yhteydessä. Härkäpapu sopii kaikille ja erilaisiin ruokavalioihin mm. painontarkkailijoille, urheilijoille, kasvisruokavalioon ja sekaruokavalion täydentäjäksi.
Härkäpavut pitää huuhdella ja liottaa yön yli reilussa vedessä mielellään10-12 tuntia. Kaada liotusvesi pois. Huuhtele pavut ja keitä noin 30-45 minuuttia. Voit käyttää härkäpapuja salaateissa, pataruuissa, keitoissa ja sellaisenaan lisukkeena. Keitetyt härkäpavut voi pakastaa annoksina käytettäväksi myöhemmin.
Härkäpapukeitto ei ole mikään pikaruoka, joten kannattaa valmistaa isompi annos kerralla.

Härkäpapukeitto
1 l vettä
250 g liotettuja härkäpapuja
kasvisliemikuutio (luomu)
2 porkkanaa
2 rkl tomaattisosetta, valkosipulia jos pidät mausta
raastettua tuoretta inkivääriä
hienonnettua persiljaa
Kuumenna vesi ja lisää liemikuutio ja hetken päästä härkäpavut. Keitä 2 tuntia ja lisää sitten porkkanat, tomaattisose, hienonnettu inkivääri ja valkosipuli. Keitä vielä ½ tuntia. Juuri ennen tarjoilua sekoita joukkoon runsaasti hienonnettua persiljaa.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...