Pavut ovat
erityisesti hyviä proteiinin ja B-vitamiinin lähteitä. Lisäksi pavuista
saa vesiliukoista ravintokuitua, joka alentaa veren kolesterolia ja
hidastaa verensokerin nousua aterian yhteydessä. Härkäpapu sopii kaikille
ja erilaisiin ruokavalioihin mm. painontarkkailijoille, urheilijoille,
kasvisruokavalioon ja sekaruokavalion täydentäjäksi.
Härkäpavut
pitää huuhdella ja liottaa yön yli reilussa vedessä mielellään10-12 tuntia. Kaada
liotusvesi pois. Huuhtele pavut ja keitä noin 30-45 minuuttia. Voit käyttää härkäpapuja
salaateissa, pataruuissa, keitoissa ja sellaisenaan lisukkeena. Keitetyt
härkäpavut voi pakastaa annoksina käytettäväksi myöhemmin. Härkäpapukeitto ei ole mikään pikaruoka, joten kannattaa valmistaa isompi annos kerralla.
Härkäpapukeitto
1 l vettä
250 g liotettuja
härkäpapuja
kasvisliemikuutio
(luomu)
2 porkkanaa
2 rkl tomaattisosetta,
valkosipulia jos pidät mausta
raastettua tuoretta
inkivääriä
hienonnettua
persiljaa
Kuumenna vesi
ja lisää liemikuutio ja hetken päästä härkäpavut. Keitä 2 tuntia ja lisää
sitten porkkanat, tomaattisose, hienonnettu inkivääri ja valkosipuli. Keitä
vielä ½ tuntia. Juuri ennen tarjoilua sekoita joukkoon runsaasti hienonnettua
persiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti