maanantai 12. tammikuuta 2015

Loppiaismatka TallinnanViime viikolla kävin perinteisellä joulutorimatkalla Tallinnassa. Tällä kertaa matkaan kuului yöpyminen, joten jäi kivasti aikaa tutustua tämän viehättävän kaupungin tarjontaan. Pakettiin kuuluivat merimatkat Tallink Siljan laivoilla ja yöpyminen Tallink City Hotelissa, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Viru-hotellia vastapäätä. Hotellista löytyy Hera kauneussalonki, jossa kävin virkistävässä kasvohoidossa ja jalkahoidossa. Täältä saa myös kampaamopalveluita. Voin suositella. Työt tehtiin ammattitaidolla ja hoitojen jälkeen oli kiva sipsutella omaan huoneeseen. Ajanvaraus tehtiin netissä lomakkeella ja vahvistus tuli nopeasti. Salonki on auki joka päivä.

Tällä reissulla oli tarkoitus tutustua uusiin kahviloihin ja ravintoloihin. Päivän pikamatkalla käy monesti samoissa tutuissa paikoissa. Ensimmäinen kohde oli viime syksynä avattu Kissakahvila, josta on kirjoitettu myös suomalaisissa lehdissä. Nurri kahvila sijaitsee Stockmannia vastapäätä osoitteessa Tartu mnt 24. Ennen kuin pääsee varsinaiseen kahvilatilaan, tullaan pieneen eteiseen, jossa täytyy soittaa kelloa. Kahvilan työntekijät tulevat avaamaan ovea ja vahtivat, etteivät kissat karkaa ulos. 

Kahvilassa on pöytiin tarjoilu, kuten yleisesti Tallinnassa. Ruokalistan mukana tulee käyttäytymisohjeet, joihin asiakas sitoutuu omalla allekirjoituksellaan. Listalla on keittoja, salaatteja, leipiä, kahvia, teetä ja makeita leivonnaisia. Kahvilan ”sisäänpääsymaksu” on 5 euroa, jolla tuetaan kodittomia kissoja. Nurrin kissat ovat lainassa tallinnalaisesta eläinten turvakodista. Vierailuni aikana näin vain kaksi kissaa, mutta niitä saattoi olla useampia kahvilan takahuoneessa, jonne kissat voivat vetäytyä. Kahvilaan valitaan ystävälliset kissat, jotka tulevat toimeen toistensa ja ihmisten kanssa. Molemmat näkemäni kissat täyttivät hienosti kriteerit ja kävivät tervehtimässä kahvilan asiakkaat ja poseerasivat tottuneesti kameroille. Kahvilassa oli kiva tunnelma, ja tänne aion tulla hakemaan kissaterapiaa myös seuraavalla Tallinnan reissulla. 

Seuraava tehtävä oli vanhojen Eestin kruunujen vaihto euroiksi. Sekä seteleitä että kolikoita saa edelleen vaihtaa Viron Pankin museon myymälässä. Minulta oli jäänyt nippu seteleitä, jotka olivat 50 euron arvoisia. Viron Pankki sijaitsee osoitteessa Estonia puiestee 11, lähellä Oopperataloa. Illalla oli uuden italialaisen ravintolan vuoro. La Bottega avattiin jo noin viisi vuotta sitten, mutta en ole käynyt täällä aikaisemmin. Ravintola valittiin vuonna 2011 Viron 3. parhaaksi ravintolaksi. Ruokalistalla on perinteisiä italialaisia annoksia, pastaa, salaatteja, lihaa, kalaa, ei kuitenkaan pizzaa. Alkupaloina maistuivat salaatti, tomaatti ja erilaiset juustot. Pääruoksi valitsin täytettyä mustekalaa tomaattikastikkeessa, joka oli maukasta. Palvelu oli asiallista, arki-iltana ravintolassa oli tilaa. 

Keskiviikon lounaspaikka oli Sililind. Olen kuullut paljon hyvää tästä Sinisestä linnusta, joka sijaitsee osoitteessa Müürivahe 50, lähellä muuria Vanhassa kaupungissa. Sisäänkäynti on vaatimaton, mutta sisällä on monta retrotyylistä huonetta. Kahvila toimii sekä lounas- että iltapaikkana. Listalla on keittoja, salaatteja ja lämpimiä annoksia. Lämpimän salaatin ja cappuccinon jälkeen ehdimme käydä pikaisesti Raatihuoneentorin joulutorilla, joka oli tällä kaudella auki 21.11.2014-10.1.2015, eli peräti 50 päivää putkeen! Kävimme nauttimassa lämpimän joulujuoman Lions Klubin kojusta, jonka tuotto meni kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen. Ostin myös pienen tuliaisen, jonka jälkeen oli aika lähteä taksilla satamaan ja laivalla kotiin. Ensi kerralla teemana saattaa olla kulttuuri, eli ooppera tai teatteri ja Kumun taidemuseo houkuttelevat. Alla kännykällä otettuja kuvia, kamera ei ollut tällä kertaa mukana. 

Kissaterapiaa tarjolla.

Täällä toimitaan kissojen
ehdoilla.

Yksi kahvilan asukkaista.

Tässä saa vaihtaa
kruunut eruoiksi.

La Bottega Vanhassa kaupungissa, lähellä
Raatihuoneentoria.

Bottegan tyyliä.

Vanhan kaupungin tunnelmallinen sisäpiha.

Ensi kerralla ehkä?

Kauden viimeiset (?) glögit.

Sinisen linnun retrotyyliä.Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...