Myskikurpitsa on hauskan näköinen ja sisältää mm. beetakaroteenia, B, C ja E-vitamiineja sekä mineraaleja kuten rautaa, sinkkiä, kuparia, kalsiumia ja kaliumia. Sosekeitto on helppo ja nopea.
1 kg myskikurpitsaa
vettä
kasvisliemikuutio
2 dl kasvisrasvaseos, kevytkermaa tai ranskankermaa
muskottipähkinää
cayennepippuria
loraus sitruunanmakuista neitsytoliiviöljyä
vettä
kasvisliemikuutio
2 dl kasvisrasvaseos, kevytkermaa tai ranskankermaa
muskottipähkinää
cayennepippuria
loraus sitruunanmakuista neitsytoliiviöljyä
Kuori kurpitsa, halkaise ja koverra
siemenet pois. Kuoriminen onnistuu hyvin vihannesveitsellä, kun ensin
halkaisee kurpitsan kahtia. Lisää liemikuutio kiehuvaan veteen ja kaada
kurpitsapalat kattilaan ja keitä puolisen tuntia, kunnes kurpitsa on
pehmennyt. Kaada keitinvesi toiseen astiaan ja soseuta kurpitsa
sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Lisää loput aineet ja tarvittaessa
keitinvettä löystyttämään keittoa. Keitto ei tarvinnut minun makuuni suolaa,
koska sitä on liemikuutiossa. Tarjoile paahdettujen kurpitsasiementen tai
pinjansiementen kanssa.
![]() |
Myskikurpitsa kannattaa halkaista kahtia, jonka jälkeen kuorinen on helpompaa ja turvallisempaa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti