torstai 19. maaliskuuta 2015

Myskikurpitsakeitto



Myskikurpitsa on hauskan näköinen ja sisältää mm. beetakaroteenia, B, C ja E-vitamiineja sekä mineraaleja kuten rautaa, sinkkiä, kuparia, kalsiumia ja kaliumia. Sosekeitto on helppo ja nopea.

1 kg myskikurpitsaa
vettä
kasvisliemikuutio
2 dl kasvisrasvaseos, kevytkermaa tai ranskankermaa
muskottipähkinää
cayennepippuria
loraus sitruunanmakuista neitsytoliiviöljyä

Kuori kurpitsa, halkaise ja koverra siemenet pois.  Kuoriminen onnistuu hyvin vihannesveitsellä, kun ensin halkaisee kurpitsan kahtia.  Lisää liemikuutio kiehuvaan veteen ja kaada kurpitsapalat kattilaan ja keitä puolisen tuntia, kunnes kurpitsa on pehmennyt.  Kaada keitinvesi toiseen astiaan ja soseuta kurpitsa sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Lisää loput aineet ja tarvittaessa keitinvettä löystyttämään keittoa. Keitto ei tarvinnut minun makuuni suolaa, koska sitä on liemikuutiossa. Tarjoile paahdettujen kurpitsasiementen tai pinjansiementen kanssa.

Myskikurpitsa kannattaa halkaista kahtia, jonka jälkeen kuorinen
on helpompaa ja turvallisempaa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...