Minulla oli tänä aamuna mahdollisuus osallistua Urtekramin
gluteenittomalle luomuaamiaiselle, joka järjestettiin Katajanokan Kuurassa. Olipa
kiva saada kutsu tilaisuuteen, jossa KAIKKI tarjottavat olivat gluteenittomia.
Todella harvinaista!
Esittelyssä oli tanskalaisen Urtekramin uusi tuoteperhe. Urtekram oli
minulle tuntematon yritys, vaikka olen aiemmin tutustunut joihinkin tuotteisiin.
Kyseessä on Pohjoismaiden suurin luomutuotteiden valmistaja, joka on perustettu
vuonna 1972 Tanskassa. Silloin edustajan mukaan ”hippipariskunta” päätti
perustaa yrityksen, jonka tuotteita myydään tänä päivänä 36 maassa. Nimi Urtekram tulee tanskan kielen sanasta ”urtekræmmer”,
joka tarkoitti ennen vanhaan maustekauppiasta tai kiertokauppiasta, joka myi
mausteita, lääkeyrttejä, rohtoja yms.
Aamiainen
koostui kahdesta puurosta, josta ensimmäinen oli neljän viljan puuro. Kiva
saada välillä vaihtelua kaurapuuroon ja todella hyvältä tämä maistui. Puuron
ainesosat ovat: Kaurahiutale, iso kaurahiutale, maissisuurimo, riisihiutale ja hirssihiutale
– kaikki luomua. Lisäksi tarjottiin raakapuuroa, joka oli valmistettu
kaurahiutaleista, marjoista ja raastetusta appelsiininkuoresta. Tämä oli kokki Alex
Nurmen vinkki. Toinen vinkki oli, että neljän viljan puuroseos kannattaa
laittaa illalla valmiiksi nesteeseen, jolloin aamulla pärjää lyhemmällä
keittoajalla.
Tarjolla oli
kahdenlaista leipää, tummia sämpylöitä ja vaaleaa kuitupitoista leipää.
Tummasta leivontamixistä oli tehty pieniä herkullisia sämpyläitä. Mixiin
sekoitetaan vain lämmintä vettä ja suolaa maun mukaan. Leipäseos ei sisällä
hiivaa eikä vehnäntärkkelystä, joten se sopii myös herkille vatsoille. Kyllä
maistui hyvälle, varsinkin kun en ollut syönyt tummaa leipää pitkään aikaan. Maistoin
myös hedelmämysliä luonnonjogurtin kera. Myslisekoitukseen ei ollut lisättyä
sokeria, josta iso plussa. Lisäksi tarjolla oli pastasalaattia, mutta sille ei
ollut enää tilaa vatsassa. Saimme mukaan pussillisen pennepastaa, jota pitää
kokeilla. Pasta valmistetaan Italiassa ja valmistaja keskittyy
100-prosenttisesti gluteenittoman pastan valmistamiseen. Tähän mennessä
gluteenittomat pastat eivät ole olleet mitään makunautintoja, joten minulla on
korkeita odotuksia tämän tuotteen osalta.
Voisi kuvitella
että tästä tuotesarjasta tulee suosittu sekä keliaakikkojen että muuten
terveellistä ruokaa arvostaville. Onhan gluteenittomuus jo jonkinlainen trendi
ja luonnonmukaiset gluteenittomat tuotteet ovat sekä maukkaita että
terveellisiä. Tuotteita saa tällä hetkellä K-ketjun kaupoista ja joistakin
Prismoista ja S-marketeista. Toivon mukaan jatkossa myös laajemmin.
 |
Aamiaispöytä tarjosi myös silmänruokaa. |
 |
Marjat ja hedelmät kuuluvat aamiaispöytään. |
 |
Tummasta leivontamixistä tehdyt maukkaat sämpylät. Yhdestä pakkauksesta tulee noin 20-24 pientä sämpylää tai kaksi isoa leipää. |
 |
Pasta- ja mozzarellasalaatteja oli myös tarjolla. |
 |
Kokki Alex Nurmi oli aamiaisen takana. |
 |
Urtekramin pakkaukset ovat raikkaan violetin värisiä. |
 |
Kaikenvärisiä marjoja. |
 |
Ensimmäinen satsi: kahdenlaista puuroa, luonnonjogurttia ja mehua. |
 |
Mehu oli hyvää, liekö porkkana-omenamehua? |
 |
Hedelmämyslissä ei ole lisättyä sokeria. Hyvä! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti