tiistai 10. maaliskuuta 2015

Urtekramin uusi tuoteperhe esittelyssäMinulla oli tänä aamuna mahdollisuus osallistua Urtekramin gluteenittomalle luomuaamiaiselle, joka järjestettiin Katajanokan Kuurassa. Olipa kiva saada kutsu tilaisuuteen, jossa KAIKKI tarjottavat olivat gluteenittomia. Todella harvinaista!

Esittelyssä oli tanskalaisen Urtekramin uusi tuoteperhe. Urtekram oli minulle tuntematon yritys, vaikka olen aiemmin tutustunut joihinkin tuotteisiin. Kyseessä on Pohjoismaiden suurin luomutuotteiden valmistaja, joka on perustettu vuonna 1972 Tanskassa. Silloin edustajan mukaan ”hippipariskunta” päätti perustaa yrityksen, jonka tuotteita myydään tänä päivänä 36 maassa.  Nimi Urtekram tulee tanskan kielen sanasta ”urtekræmmer”, joka tarkoitti ennen vanhaan maustekauppiasta tai kiertokauppiasta, joka myi mausteita, lääkeyrttejä, rohtoja yms.

Aamiainen koostui kahdesta puurosta, josta ensimmäinen oli neljän viljan puuro. Kiva saada välillä vaihtelua kaurapuuroon ja todella hyvältä tämä maistui. Puuron ainesosat ovat: Kaurahiutale, iso kaurahiutale, maissisuurimo, riisihiutale ja hirssihiutale – kaikki luomua. Lisäksi tarjottiin raakapuuroa, joka oli valmistettu kaurahiutaleista, marjoista ja raastetusta appelsiininkuoresta. Tämä oli kokki Alex Nurmen vinkki. Toinen vinkki oli, että neljän viljan puuroseos kannattaa laittaa illalla valmiiksi nesteeseen, jolloin aamulla pärjää lyhemmällä keittoajalla.

Tarjolla oli kahdenlaista leipää, tummia sämpylöitä ja vaaleaa kuitupitoista leipää. Tummasta leivontamixistä oli tehty pieniä herkullisia sämpyläitä. Mixiin sekoitetaan vain lämmintä vettä ja suolaa maun mukaan. Leipäseos ei sisällä hiivaa eikä vehnäntärkkelystä, joten se sopii myös herkille vatsoille. Kyllä maistui hyvälle, varsinkin kun en ollut syönyt tummaa leipää pitkään aikaan. Maistoin myös hedelmämysliä luonnonjogurtin kera. Myslisekoitukseen ei ollut lisättyä sokeria, josta iso plussa. Lisäksi tarjolla oli pastasalaattia, mutta sille ei ollut enää tilaa vatsassa. Saimme mukaan pussillisen pennepastaa, jota pitää kokeilla. Pasta valmistetaan Italiassa ja valmistaja keskittyy 100-prosenttisesti gluteenittoman pastan valmistamiseen. Tähän mennessä gluteenittomat pastat eivät ole olleet mitään makunautintoja, joten minulla on korkeita odotuksia tämän tuotteen osalta. 

Voisi kuvitella että tästä tuotesarjasta tulee suosittu sekä keliaakikkojen että muuten terveellistä ruokaa arvostaville. Onhan gluteenittomuus jo jonkinlainen trendi ja luonnonmukaiset gluteenittomat tuotteet ovat sekä maukkaita että terveellisiä. Tuotteita saa tällä hetkellä K-ketjun kaupoista ja joistakin Prismoista ja S-marketeista. Toivon mukaan jatkossa myös laajemmin. 

Aamiaispöytä tarjosi myös silmänruokaa.

Marjat ja hedelmät kuuluvat aamiaispöytään.

Tummasta leivontamixistä tehdyt maukkaat sämpylät. Yhdestä
pakkauksesta tulee noin 20-24 pientä sämpylää tai kaksi isoa leipää.

Pasta- ja mozzarellasalaatteja oli myös tarjolla.

Kokki Alex Nurmi oli aamiaisen takana.

Urtekramin pakkaukset ovat raikkaan violetin värisiä.

Kaikenvärisiä marjoja.

Ensimmäinen satsi: kahdenlaista puuroa, luonnonjogurttia ja mehua.

Mehu oli hyvää, liekö porkkana-omenamehua?

Hedelmämyslissä ei ole lisättyä sokeria. Hyvä!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...