Kävin eilen Korjaamossa, jossa järjestettiin Free from Helsinki –tapahtuma, joka on erityisruokavalioon liittyvien tuotteiden messutapahtuma.
Sain aika myöhään vinkin tästä tapahtumasta, mutta onneksi ehdin paikan päälle
keräämään tietoa ja vinkkejä uutuustuotteista. Paikalla oli toistakymmentä
näytteilleasettajaa, mikä oli sopiva määrä.
Aloitin kierroksen Ravintoraision osastolta, jossa
esiteltiin minulle ennestään tuttuja Provenan kauraleipämixiä, jauheseosta ja
kauramysliä. Uutuutena olivat kaura-tummasuklaa välipalakeksit ja kauan
odotettu maustamaton annospuuro. Otan yleensä pikakaurapuuropussit mukaan
matkoille, mutta tähän asti gluteenittomat pikapuurot ovat sisältäneet aika
paljon sokeria. Toukokuusta alkaen saa myös kaupasta näitä maustamattomia
vaihtoehtoja. Mukaan tarttui myös kiva reseptivihko.
Ruotsalaisen Risentan osastolla oli esillä mm.
siemennäkkileipämix. Leivon usein siemennäkkäriä, mutta valmis leipäseos voi
olla näppärä niille, jotka haluavat ensin kokeilla, miltä siemennäkkäri
maistuu. Seokseen lisätään vain vettä ja öljyä. Valmis näkkileipä maistui
hyvältä. Tamperelainen Dammenberg esitteli esilaisia suklaalevyjä ja
suklaanappeja. Ostin muutaman levyn lahjaksi, koska pakkaukset olivat niin
houkuttelevan näköisiä.
Semperilla oli useita mielenkiintoisia uutuuksia.
Maalaisleivässä maistuivat kumina ja anis ja tumman hapanvuokaleivän
koostumusta oli paranneltu. Lähiaikoina Semper tuo markkinoille luomupastat,
jotka on valmistettu täysijyväriisijauhosta. Tätä pitää kokeilla. Myös pari
uutta chipstuotetta oli esillä. En ole chipsien suuri ystävä, mutta tillimausteinen
uutuus oli raikkaan makuinen. Moilaksella oli myös sekä tuttuja tuotteita että
uutuuksia. Kaurarieska, jota oli lämmitetty paahtimessa, oli hyvän makuinen.
Syksyllä on tulossa odotettu uutuus eli pieni rahkamunkki. Olisin kaivannut
vähän enemmän kardemummaa, mutta nämä ovat makuasioita.
Lassolla oli esittelyssä britti-ale Against the Grain, eli
gluteeniton olut, jota on kuulemma monesti valittu parhaaksi olueksi kategoriassaan.
En ole juonut olutta moneen vuoteen, edellisestä kerrasta saattaa olla jopa 10
vuotta. Ei ole vaan tehnyt mieli, mutta nyt voisin taas harkita. Kylmä olut
lämpimänä kesäpäivänä golfkierroksen jälkeen – ei ollenkaan vastenmielinen
ajatus. Viimeisenä kävin Vuohelan Herkun osastolla, jossa oli niin ikään monien
toivoma uutuus eli jälkiuunileipä.
Messukierroksen jälkeen kävin syömässä gluteenitonta pastaa
Korjaamon ravintolassa. Pastaa ei ollut turhaan kehuttu. Myös gluteeniton pasta
voi olla hyvää ja ”aidon” makuista. Seuraava Free from Helsinki tapahtuma
järjestetään 5.9. ja ennakkoon ilmoittautumalla saa vapaalipun messuille.
 |
Tutut Provenan leipämixit. |
 |
Maustamaton pikapuuro tulossa toukokuussa kauppoihin. |
 |
Ruutusuklaata ostettu "varastoon" lahjaksi. |
 |
Risentan jauhomixit. |
 |
Siemennäkkäri. |
 |
Semperin uutuuspasta, luomua. |
 |
Maalaisleipä - uutuus tämäkin. |
 |
Snackseja. |
 |
Moilaksen mainio kaurarieska. |
 |
Rahkamunkit tulossa syksyllä myyntiin. |
 |
Tortilloja myydään myös ravintoloihin. |
 |
Brittiolutta keliaakikoille. |
 |
Hasselunelma - Vuohelan Herkun uutuuspikkuleivät. |
 |
Monen toivoma jälkiuunileipä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti