lauantai 18. huhtikuuta 2015

Free from Helsinki – gluteenittomien tuotteiden ja uutuuksien esittelyKävin eilen Korjaamossa, jossa järjestettiin Free from Helsinki –tapahtuma, joka on erityisruokavalioon liittyvien tuotteiden messutapahtuma. Sain aika myöhään vinkin tästä tapahtumasta, mutta onneksi ehdin paikan päälle keräämään tietoa ja vinkkejä uutuustuotteista. Paikalla oli toistakymmentä näytteilleasettajaa, mikä oli sopiva määrä.

Aloitin kierroksen Ravintoraision osastolta, jossa esiteltiin minulle ennestään tuttuja Provenan kauraleipämixiä, jauheseosta ja kauramysliä. Uutuutena olivat kaura-tummasuklaa välipalakeksit ja kauan odotettu maustamaton annospuuro. Otan yleensä pikakaurapuuropussit mukaan matkoille, mutta tähän asti gluteenittomat pikapuurot ovat sisältäneet aika paljon sokeria. Toukokuusta alkaen saa myös kaupasta näitä maustamattomia vaihtoehtoja. Mukaan tarttui myös kiva reseptivihko.

Ruotsalaisen Risentan osastolla oli esillä mm. siemennäkkileipämix. Leivon usein siemennäkkäriä, mutta valmis leipäseos voi olla näppärä niille, jotka haluavat ensin kokeilla, miltä siemennäkkäri maistuu. Seokseen lisätään vain vettä ja öljyä. Valmis näkkileipä maistui hyvältä. Tamperelainen Dammenberg esitteli esilaisia suklaalevyjä ja suklaanappeja. Ostin muutaman levyn lahjaksi, koska pakkaukset olivat niin houkuttelevan näköisiä.

Semperilla oli useita mielenkiintoisia uutuuksia. Maalaisleivässä maistuivat kumina ja anis ja tumman hapanvuokaleivän koostumusta oli paranneltu. Lähiaikoina Semper tuo markkinoille luomupastat, jotka on valmistettu täysijyväriisijauhosta. Tätä pitää kokeilla. Myös pari uutta chipstuotetta oli esillä. En ole chipsien suuri ystävä, mutta tillimausteinen uutuus oli raikkaan makuinen. Moilaksella oli myös sekä tuttuja tuotteita että uutuuksia. Kaurarieska, jota oli lämmitetty paahtimessa, oli hyvän makuinen. Syksyllä on tulossa odotettu uutuus eli pieni rahkamunkki. Olisin kaivannut vähän enemmän kardemummaa, mutta nämä ovat makuasioita.


Lassolla oli esittelyssä britti-ale Against the Grain, eli gluteeniton olut, jota on kuulemma monesti valittu parhaaksi olueksi kategoriassaan. En ole juonut olutta moneen vuoteen, edellisestä kerrasta saattaa olla jopa 10 vuotta. Ei ole vaan tehnyt mieli, mutta nyt voisin taas harkita. Kylmä olut lämpimänä kesäpäivänä golfkierroksen jälkeen – ei ollenkaan vastenmielinen ajatus. Viimeisenä kävin Vuohelan Herkun osastolla, jossa oli niin ikään monien toivoma uutuus eli jälkiuunileipä.

Messukierroksen jälkeen kävin syömässä gluteenitonta pastaa Korjaamon ravintolassa. Pastaa ei ollut turhaan kehuttu. Myös gluteeniton pasta voi olla hyvää ja ”aidon” makuista. Seuraava Free from Helsinki tapahtuma järjestetään 5.9. ja ennakkoon ilmoittautumalla saa vapaalipun messuille. 

Tutut Provenan leipämixit.

Maustamaton pikapuuro tulossa
toukokuussa kauppoihin. 
Ruutusuklaata ostettu "varastoon" lahjaksi.

Risentan jauhomixit.


Siemennäkkäri.

Semperin uutuuspasta, luomua.

Maalaisleipä - uutuus tämäkin.

Snackseja. 

Moilaksen mainio kaurarieska.

Rahkamunkit tulossa syksyllä myyntiin.

Tortilloja myydään myös ravintoloihin.

Brittiolutta keliaakikoille.

Hasselunelma - Vuohelan Herkun uutuuspikkuleivät.

Monen toivoma jälkiuunileipä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...